Minilex - Lakipuhelin

Valmismatkat

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

Valmismatkat ovat etukäteen järjestettyjä, yhdistettyyn hintaan tarjottuja palvelusten yhdistelmiä, joihin sisältyy vähintään kuljetus ja majoitus taikka kuljetus tai majoitus sekä kokonaisuuden kannalta muu olennainen matkailupalvelus. Esimerkkinä voidaan mainita valmispakettimatka, johon kuuluu samalta elinkeinonharjoittajalta ostettu majoitus sekä kuljetus kohteeseen. Valmismatkaan sovelletaan valmismatkalakia. Valmismatkan vastakohtana on omatoimimatka, johon ei sovelleta valmismatkalakia. Omatoimimatkassa matkustaja esimerkiksi ostaa suoraan lentoyhtiöltä lennon ja varaa eri nettisivuilta hotellin kohteeseen.

Valmismatkalakia sovelletaan valmismatkaan, mikäli matkan tarjoaa matkailupalveluksin muuten kuin satunnaisesti järjestävä taikka välittävä elinkeinonharjoittaja vastiketta vastaan. Matkan tulee myös kestää yli 24 tuntia tai sisältää majoituksen yön aikana. Valmismatkalakiin on tullut muutoksia monelta osin, koska uusi pakettimatkadirektiivi hyväksyttiin EU:ssa vuonna 2015 ja se tuli voimaan vuonna 2018. Mikäli kaipaat lisäneuvoa valmismatkaan liittyvissä asioissa, voit ottaa yhteyttä lakipuhelimen asiantuntijoihin. 

Varoitukset

-Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa