Minilex - Lakipuhelin

Valmismatkayritys

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

Valmismatkayrityksellä voidaan tarkoittaa yritystä, joka tarjoaa valmismatkoja eli matkatoimistoa.

Valmismatkalla tarkoitetan pakettina ostettavaa matkapalveluiden yhdistelmää. Tällaisia ovat matkatoimistojen myymät matkapaketit, kuten vaikkapa kaikista tavanomaisin lento ja hotelli -yhdistelmä. Paketti voi olla myös majoitus sekä kokonaisuuden kannalta muu olennainen matkailupalvelus. Matkailupalveluksena ei kuitenkaan pidetä kuljetukseen liittyvää oheispalvelua, kuten vaikkapa ruokailua. Matkailupalveluksen on olennaisesti vaikutettava matkan kokonaishintaan ja sisältöön. 

Valmismatkoja tarjoavaa yritystä sitoo valmismatkalaki. Se sitoo elinkeinonharjoittajaa silloin, kun se tarjoaa matkailupalveluksia vastiketta vastaan ja muuten kuin satunnaisesti. Matkan on kestettävä myös yli 24 tuntia tai siihen on sisällyttävä majoitus yön aikana. Valmismatkalakia sovelletaan myös valmismatkan markkinointiin.

Varoitukset

-Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa