Minilex - Lakipuhelin

Valmismatkan luovutus kolmannelle henkilölle

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Matkustaja voi luovuttaa oman matkansa henkilölle, joka täyttää mahdollisesti matkalle osallistumiseen vaaditut ehdot. Matkan luovutuksesta täytyy lisäksi ilmoittaa matkanjärjestäjälle viimeistään 48 tuntia ennen kuin matka alkaa. Jos matka on luonteeltaan sellainen, että vain määrätty henkilöryhmä voi sille osallistua, ei matkanjärjestäjän tarvitse hyväksyä matkalle mukaan henkilöä, joka ei kyseiseen ryhmään kuulu. Myös matka- asiakirjojen, kuten ryhmäviisumin, hankkimisen vaikeus voi olla pätevä syy sille, ettei matkanjärjestäjän tarvitse hyväksyä matkalle henkilöä, jolle matkasopimus on luovutettu.

Matkanjärjestäjä voi lisäksi olla oikeutettu korvausten perimiseen lisäkuluista. Korvauksen tulisi vastata matkanjärjestäjälle aiheutuvia todellisia lisäkuluja. Jos matkanjärjestäjä on sopimusehdoissaan määrännyt kaikkia matkoja koskevan kiinteän korvauksen, voidaan korvausta pitää kohtuullisena, jos se vastaa matkanjärjestäjälle muutoksista keskimäärin aiheutuvia kuluja.

Luovuttaja ja luovutuksensaaja vastaavat yhteisvastuullisesti matkan hinnan ja lisäkulujen maksamisesta. Tästä johtuen matkanjärjestäjä ei ole velvollinen palauttamaan matkahintaa matkansa pois luovuttavalle matkustajalle. Ellei matkan hintaa tai mahdollisia lisäkuluja ole vielä peritty, voi matkanjärjestäjä valita periikö hän ne matkansa luovuttaneelta henkilöltä vai luovutuksensaajalta.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »