Minilex - Lakipuhelin

Valmismatka määritelmä

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

Valmismatka ja sen määritelmä löytyvät valmismatkalaista. Sen mukaan valmismatkalla tarkoitetaan etukäteen järjestettyä yhdistettyyn hintaan tarjottua palvelusten yhdistelmää, johon sisältyy vähintään kuljetus ja majoitus tai kuljetus tai majoitus ja näiden lisäksi muu kokonaisuuden kannalta olennainen matkailupalvelus. Matkailupalveluksena ei kuitenkaan pidetä kuljetukseen tai majoitukseen liittyvää oheispalvelusta, kuten ajanvietto-, ruokailu-, tai kokousjärjestelyjä eikä muuta vastaavanlaista palvelusta, joka ei vaikuta määräävästi kokonaisuuden sisältöön ja hintaan. Valmismatkaksi voidaan katsoa esimerkiksi ryhmämatka, joka on suunniteltu juuri tietylle ryhmälle ja siihen kuuluu majoitus ja kuljetus.

Palvelusten yhdistelmää pidetään etukäteen järjestettynä, mikäli elinkeinonharjoittaja kokoaa ja suunnittelee sen ennen sopimuksen tekemistä tai sopimusta tehdessään joko omasta aloitteestaan tai matkustajan tai matkustajaryhmän aloitteesta heidän toivomusten mukaan. Yhdistelmää sen sijaan ei pidetä etukäteen järjestettynä, jos matkustajaryhmä tai matkustaja itse kokoaa ja suunnittelee yhdistelmän erikseen saatavilla olevista osista. Tällaista yhdistelmää ei pidetä ollenkaan valmismatkana, vaikka sen kokoamisessa olisi käytetty hyväksi elinkeinonharjoittajan esittelemiä vaihtoehtoja tai sen tarjoamia varausjärjestelmiä. Esimerkiksi, jos matkustaja itse ostaa lennon suoraan lentoyhtiön sivuilta ja varaa toisen nettisivun kautta majoituksen, ei tätä pidetä valmismatkana. Palvelusten yhdistelmä katsotaan tarjotuksi yhdistettyyn hintaan, vaikka osat hinnoiteltaisiinkin tai laskutettaisiin erikseen, mikäli osia ei voi ostaa erikseen samoilla hinnoilla. Palvelusten yhdistelmässä majoitukseksi katsotaan myös majoitus perheessä. Sen sijaan majoitusta kuljetukseen liittyvässä kulkuvälineessä ei katsota majoitukseksi.

Varoitukset

-Nykyisin valmismatkalaki on kumottu ja sen tilalla on laki matkapalveluyhdistelmistä. Tämä artikkeli käsittelee vanhan lain mukaista järjestelmää.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa