Minilex - Lakipuhelin

Mitä valmismatka sisältää?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Valmismatkalaki on kumottu matkapalveluyhdistelmistä annetulla lailla, joka toi valmismatkan käsitteen tilalle matkapaketin ja yhdistetyn matkajärjestelyn käsitteet.

Entisessä laissa valmismatkalla tarkoitetaan etukäteen järjestettyä yhdistetyllä hinnalla tarjottua matkapalvelusten yhdistelmää. Tällainen matkapalvelusten yhdistelmä on etukäteen järjestetty, jos elinkeinonharjoittaja suunnittelee ja kokoaa yhdistelmän ennen sopimuksen tekemistä tai sopimusta tehtäessä joko omasta aloitteestaan tai matkustajan aloitteesta hänen toivomustensa mukaan. Jos sen sijaan matkustaja itse suunnittelee ja kokoaa yhdistelmän erikseen saatavilla olevista osista, matkapalvelusten yhdistelmää ei pidetä etukäteen järjestettynä.

Valmismatka sisältää vähintään kaksi seuraavista kolmesta palvelusta: kuljetus, majoitus tai muu kokonaisuuden kannalta olennainen palvelu. Muu olennainen palvelu voi olla esimerkiksi matkaan sisältyvä urheilu- tai kulttuuritapahtuma. Määritelmän mukaisena palveluksena ei kuitenkaan pidetä kuljetukseen tai majoitukseen liittyvää oheispalvelua tai vastaavaa palvelusta, joka ei määräävästi vaikuta kokonaisuuden sisältöön ja hintaan. Tällaisiin oheispalveluihin kuuluvat muun muassa hotellin tai muun majoitustoimintaa harjoittavan yrittäjän tuottamat ruokailu-, ajanvietto- ja kokousjärjestelyt. Olennaisuuskriteeri ei siten täyty, jos oheispalvelujen hinta ei ylitä 50 prosenttia. Lisäksi majoituksena ei pidetä kuljetukseen liittyvää majoitusta kulkuvälineessä. Näin ollen risteilyissä ei yleensä ole kyse valmismatkasta. Tilanne on toinen, jos risteilyyn kuuluu yöpyminen maissa. Sen sijaan majoitukseksi katsotaan majoitus perheessä.

Valmismatka voi siis sisältää kuljetuksen, majoituksen ja muun kokonaisuuden kannalta olennaisen palvelun, kuten jonkun kulttuuri- tai urheilutapahtuman.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa