Minilex - Lakipuhelin

Talousrikokset rikoslaissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Useat rikoslain kohdat koskevat talousrikoksia. Talousrikoksia ovat esimerkiksi kirjanpitorikokset, verorikokset, avustuspetokset, velallisen rikokset, rahanpesu, yrityssalaisuusrikokset, veropetokset ja arvopaperimarkkinarikokset. Yhteistä talousrikoksille on taloudellisen hyödyn tavoittelu.

Talousrikoksiin liittyy myös kysymyksiä oikeushenkilöiden eli yritysten rangaistusvastuusta.

Talousrikoksista voidaan tuomita rangaistukseksi sakkoa tai vankeutta. Tekijä voidaan määrätä talousrikoksen johdosta myös liiketoimintakieltoon.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Talousrikokset ovat rikoksina monimutkaisia ja niiden selvittäminen edellyttää pitkällistä perehtymistä kyseessä olevaan tilanteeseen. Talousrikosten toteuttaminen edellyttää yhä useammin myös teknologista erityisosaamista. Ammattimaiset talousrikosten tekijät pystyvät esimerkiksi toimimaan nimettömästi.

Oikeudenkäynnin menestymisellä talousrikosasiassa on usein huomattava taloudellinen merkitys. Niin puolustukselta kuin kantajapuoleltakin edellytetään talousrikosten käsittelyssä erityistä oikeudellista asiantuntemusta. Talousrikoksiin liittyvissä toimeksiannoissa lakimiehen puoleen kääntyminen on suositeltavaa. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa