Minilex - Lakipuhelin

Avunanto on neuvomista tai konkreettisia tekoja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Toisin kuin välillinen tekijä, rikoskumppani ja yllyttäjä, avunantaja ei saa samaa rangaistusta kuin tekijä, vaikka heidät tuomitaankin saman lainkohdan mukaan. Avunantajan osallisuus on vähäisempi kuin muiden tekijöiden, ja siksi avunantaja tuomitaankin lievempään rangaistukseen kuin muut tekijät.

Avunannosta rikokseen tuomitaan henkilö, joka ennen rikosta tai sen aikana neuvoin, toimin tai muilla tavoin tahallaan auttaa toista tahallisen rikoksen tai sen rangaistavan yrityksen tekemisessä. Myös yllytyksestä rangaistavaan avunantoon rangaistaan avunantona.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Vaikka termit "neuvo" ja "toimi" viittaavat aktiiviseen tekemiseen, on avunantaminen mahdollista myös laiminlyönnillä, milloin laiminlyönti merkitsee vain täytäntöönpanon edistämistä tavalla, joka voidaan rinnastaa positiivisella toimella tapahtuvaan täytäntöönpanon edistämiseen. Tällaisesta esimerkki on tilanne, jossa talonmies jättää portin auki tietäen, että joku aikoo seuraavana yönä murtautua asuntoon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa