Minilex - Lakipuhelin

Rikoslaki ja vartija

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Vartijalla tarkoitetaan henkilöä, joka vartioimisliikkeen palveluksessa suorittaa vartioimistehtäviä. Tarkemmin vartijasta säädetään laissa yksityisistä turvallisuuspalveluita. 

Vartijan tehtävä on suorittaa vartioimistehtäviä vartioimisalueella, kuten omaisuuden vartioimista. Vartijalle kuuluu voimakeinojen käyttöoikeus. Voimakeinoja käytettäessä vartija saa turvautua vain sellaisiin tehtävän suorittamiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin, joita on pidettävä puolustettavina, kun otetaan huomioon tehtävään liittyvät seikat. Tehtävän liittyviä seikkoja ovat tehtävän tärkeys, kiireellisyys, vastarinnan vaarallisuus sekä muut tilanteeseen vaikuttavat seikat. Jos voimakeinojen käyttötilanteessa edellä mainitut rajat kuitenkin ylitettään, vartija on rangaistusvastuusta vapaa, jos on erittäin painavia perusteita katsoa, että vartijalta ei kohtuudella olisi voinut vaatia muunlaista suhtautumista. Tällöin otetaan huomioon vartijan asema, koulutus sekä tehtävän tärkeys ja tilanteen yllätyksellisyys.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Henkilö voi syyllistyä rikokseen, jos hän vastustaa vartijaa tai muuta järjestystä ylläpitävää henkilöä. Henkilö syyllistyy rikokseen, jos hän käyttää tai uhkaa käyttää väkivaltaa estääkseen vartijaa suorittamasta hänelle kuuluvaa tehtävää tai muuten vaikeuttaa kyseisen tehtävän suorittamista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa