Minilex - Lakipuhelin

Rikoslaki ja vartija

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vartijalla tarkoitetaan henkilöä, joka vartioimisliikkeen palveluksessa suorittaa vartioimistehtäviä. Tarkemmin vartijasta säädetään laissa yksityisistä turvallisuuspalveluita. 

Vartijan tehtävä on suorittaa vartioimistehtäviä vartioimisalueella, kuten omaisuuden vartioimista. Vartijalle kuuluu voimakeinojen käyttöoikeus. Voimakeinoja käytettäessä vartija saa turvautua vain sellaisiin tehtävän suorittamiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin, joita on pidettävä puolustettavina, kun otetaan huomioon tehtävään liittyvät seikat. Tehtävän liittyviä seikkoja ovat tehtävän tärkeys, kiireellisyys, vastarinnan vaarallisuus sekä muut tilanteeseen vaikuttavat seikat. Jos voimakeinojen käyttötilanteessa edellä mainitut rajat kuitenkin ylitettään, vartija on rangaistusvastuusta vapaa, jos on erittäin painavia perusteita katsoa, että vartijalta ei kohtuudella olisi voinut vaatia muunlaista suhtautumista. Tällöin otetaan huomioon vartijan asema, koulutus sekä tehtävän tärkeys ja tilanteen yllätyksellisyys.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Henkilö voi syyllistyä rikokseen, jos hän vastustaa vartijaa tai muuta järjestystä ylläpitävää henkilöä. Henkilö syyllistyy rikokseen, jos hän käyttää tai uhkaa käyttää väkivaltaa estääkseen vartijaa suorittamasta hänelle kuuluvaa tehtävää tai muuten vaikeuttaa kyseisen tehtävän suorittamista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa