Minilex - Lakipuhelin

Rikoslaki ja vartija

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vartijalla tarkoitetaan henkilöä, joka vartioimisliikkeen palveluksessa suorittaa vartioimistehtäviä. Tarkemmin vartijasta säädetään laissa yksityisistä turvallisuuspalveluita. 

Vartijan tehtävä on suorittaa vartioimistehtäviä vartioimisalueella, kuten omaisuuden vartioimista. Vartijalle kuuluu voimakeinojen käyttöoikeus. Voimakeinoja käytettäessä vartija saa turvautua vain sellaisiin tehtävän suorittamiseksi tarpeellisiin toimenpiteisiin, joita on pidettävä puolustettavina, kun otetaan huomioon tehtävään liittyvät seikat. Tehtävän liittyviä seikkoja ovat tehtävän tärkeys, kiireellisyys, vastarinnan vaarallisuus sekä muut tilanteeseen vaikuttavat seikat. Jos voimakeinojen käyttötilanteessa edellä mainitut rajat kuitenkin ylitettään, vartija on rangaistusvastuusta vapaa, jos on erittäin painavia perusteita katsoa, että vartijalta ei kohtuudella olisi voinut vaatia muunlaista suhtautumista. Tällöin otetaan huomioon vartijan asema, koulutus sekä tehtävän tärkeys ja tilanteen yllätyksellisyys.

Henkilö voi syyllistyä rikokseen, jos hän vastustaa vartijaa tai muuta järjestystä ylläpitävää henkilöä. Henkilö syyllistyy rikokseen, jos hän käyttää tai uhkaa käyttää väkivaltaa estääkseen vartijaa suorittamasta hänelle kuuluvaa tehtävää tai muuten vaikeuttaa kyseisen tehtävän suorittamista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]