Minilex - Lakipuhelin

Rikoslaki Suomessa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Rikoslain kokonaisuudistus on tehty Suomessa vuonna 1889. Osa tuonaikaisesta rikoslaista on vieläkin voimassa, joskin paljon muutoksia, uudistuksia ja lisäyksiäkin siihen on tehty. Rikoslaki jakautuu yleiseen osaan ja erityiseen osaan. Yleinen osa sisältää säännöksiä esimerkiksi rangaistuksista ja rikosoikeudellisesta vastuusta. Rikoslain yleinen osa sisältää siis säännöksiä, jotka koskevat kaikkia rikoksia. RIkoslain erityinen osa sisältää eri rikoksia koskevat kriminalisoinnit.

Suomen rikoslakia sovelletaan Suomessa tehtyyn rikokseen. Jos rikos tehdään Suomessa, siihen sovelletaan Suomen lakia, riippumatta siitä, kuka rikoksen on tehnyt. Suomen rikoslakia sovelletaan myös rikokseen, joka on kohdistunut Suomeen, vaikka rikos olisi tehty Suomen ulkopuolella.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Suomen rikoslakia sovelletaan myös silloin, jos rikos tehdään ulkomailla ja se on kohdistunut suomalaiseen. Myös suomen kansalaisen tekemään rikokseen sovelletaan aina lähtökohtaisesti Suomen lakia.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa