Minilex - Lakipuhelin

Rikoslaki ja homoseksuaalisuus

» Selvitä asiasi heti - Soita 0600 12 450 »

Suomessa homoseksuaalisuus eli seksuaalinen suuntautuminen saman sukupuolen edustajiin ei ole nykyään kriminalisoitu, eli sitä ei kielletä laissa. Vuonna 2000 voimaan tullut perustuslaki ja sen sisältävä syrjintäkielto ovat edistäneet lain kehittymistä niin, että tänä päivänä saman sukupuolen edustajat voivat mennä Suomessa naimisiin.

Vuonna 1894, naisten ja miesten homoseksuaaliset teot kiellettiin Suomessa rangaistuksen uhalla laissa. Kielto kumottiin vuonna 1971, mutta samana vuonna astui voimaan kielto homoseksuaalisuuteen kehottamisesta, joka puolestaan kumottiin vuonna 1999.

» Anna lakipuhelimen neuvoa - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit auttavat sinua selvittämään oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai pahentumisen.


Laaja lakimiesverkosto auttaa kaikissa lakiasioissa

Voit olla meihin yhteydessä sekä pienissä että suurissa asioissa. Eri oikeudenalat kattava laaja lakimiesverkosto hoitaa tarvittaessa lakiasiasi alusta loppuun. Etsimme halutessasi juuri sinulle sopivan lakimiehen ja tarkistamme oikeusturvavakuutuksesi soveltuvuuden tai mahdollisuutesi saada julkista oikeusapua valtion varoista. Älä siis jätä asiaasi hoitamatta, vaan soita meille ja anna asiantuntijoiden auttaa.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Vuonna 2000 Suomen uusi perustuslaki astui voimaan sisältäen yhdenvertaisuuden periaatteen ja kieltäen syrjinnän yleisesti, näin ollen kattaen myös syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Samaa sukupuolta olevien henkilöiden mahdollisuus virallistaa parisuhteensa tuli voimaan laissa 2002, ja nykyään perheen sisäinen adoption on mahdollista myös rekisteröidyille pareille. Sukupuolineutraali avioliittolaki astui voimaan 1.3.2017, jonka perusteella myös samaa sukupuolta olevat henkilöt voivat mennä naimisiin.

Suomen rikoslaki ei näin ollen tänä päivänä kiellä homoseksuaalisuutta. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, voit ottaa yhteyttä lakimieheen esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa