Minilex - Lakipuhelin

Rikoslaki ja homoseksuaalisuus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Suomessa homoseksuaalisuus eli seksuaalinen suuntautuminen saman sukupuolen edustajiin ei ole nykyään kriminalisoitu, eli sitä ei kielletä laissa. Vuonna 2000 voimaan tullut perustuslaki ja sen sisältävä syrjintäkielto ovat edistäneet lain kehittymistä niin, että tänä päivänä saman sukupuolen edustajat voivat mennä Suomessa naimisiin.

Vuonna 1894, naisten ja miesten homoseksuaaliset teot kiellettiin Suomessa rangaistuksen uhalla laissa. Kielto kumottiin vuonna 1971, mutta samana vuonna astui voimaan kielto homoseksuaalisuuteen kehottamisesta, joka puolestaan kumottiin vuonna 1999.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

Vuonna 2000 Suomen uusi perustuslaki astui voimaan sisältäen yhdenvertaisuuden periaatteen ja kieltäen syrjinnän yleisesti, näin ollen kattaen myös syrjinnän seksuaalisen suuntautumisen perusteella. Samaa sukupuolta olevien henkilöiden mahdollisuus virallistaa parisuhteensa tuli voimaan laissa 2002, ja nykyään perheen sisäinen adoption on mahdollista myös rekisteröidyille pareille. Sukupuolineutraali avioliittolaki astui voimaan 1.3.2017, jonka perusteella myös samaa sukupuolta olevat henkilöt voivat mennä naimisiin.

Suomen rikoslaki ei näin ollen tänä päivänä kiellä homoseksuaalisuutta. Jos sinulla on lisäkysymyksiä, voit ottaa yhteyttä lakimieheen esimerkiksi soittamalla lakipuhelimeen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa