Minilex - Lakipuhelin

Myyjän velvollisuus luovuttaa kiinteistö


>> Lakipuhelin neuvoo vuosien kokemuksella - Soita 0600 12 450 >>

Myyjän velvollisuutena on luovuttaa kiinteistön hallinta ostajalle. Jos ostaja ja myyjä eivät ole sopineet kiinteistön luovutusajankohdasta, on ostajalla oikeus saada kiinteistö hallintaansa välittömästi kaupan tekemisen jälkeen. Kiinteistön luovutusajankohdasta voidaan siis kuitenkin aina sopia vapaamuotoisesti.

Kiinteistö tulee luovuttaa ostajalle sellaisessa kunnossa, kuin mistä osapuolet ovat sopineet. Myyjän tulee antaa ostajalle ne hallussaan olevat kiinteistön saantokirjat, jotka ovat tarpeen lainhuudon saamiseksi. Sama koskee myös panttikirjoja, vuokrasopimuksia ja muita näihin verrattavia asiakirjoja, jotka ovat ostajalle kiinteistön omistajana tarpeen. Kyseiset asiakirjat on luovutettava ostajalle heti kaupan tekemisen jälkeen, ellei muuta ole sovittu.

Jos myyjä ei luovuta kiinteistön hallintaa sovittuna ajankohtana, ostajalla on oikeus vaatia sopimuksen täyttämistä. Mikäli myyjän viivästys on olennainen eikä ostaja ota kiinteistöä vastaan, ostaja voi vaatia kaupan purkua. Ostajalla on myös oikeus saada korvaus vahingostaan viivästystilanteissa.

Lisää tietoa myyjän velvollisuuksista kiinteistökaupassa saat Minilexin lakimiehiltä.

Soittamalla lakipuhelimeen saatat säästää helposti jopa tuhansia euroja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa