Minilex - Lakipuhelin

Myyjän velvollisuus luovuttaa kiinteistö

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Myyjän velvollisuutena on luovuttaa kiinteistön hallinta ostajalle. Jos ostaja ja myyjä eivät ole sopineet kiinteistön luovutusajankohdasta, on ostajalla oikeus saada kiinteistö hallintaansa välittömästi kaupan tekemisen jälkeen. Kiinteistön luovutusajankohdasta voidaan siis kuitenkin aina sopia vapaamuotoisesti.

Kiinteistö tulee luovuttaa ostajalle sellaisessa kunnossa, kuin mistä osapuolet ovat sopineet. Myyjän tulee antaa ostajalle ne hallussaan olevat kiinteistön saantokirjat, jotka ovat tarpeen lainhuudon saamiseksi. Sama koskee myös panttikirjoja, vuokrasopimuksia ja muita näihin verrattavia asiakirjoja, jotka ovat ostajalle kiinteistön omistajana tarpeen. Kyseiset asiakirjat on luovutettava ostajalle heti kaupan tekemisen jälkeen, ellei muuta ole sovittu.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos myyjä ei luovuta kiinteistön hallintaa sovittuna ajankohtana, ostajalla on oikeus vaatia sopimuksen täyttämistä. Mikäli myyjän viivästys on olennainen eikä ostaja ota kiinteistöä vastaan, ostaja voi vaatia kaupan purkua. Ostajalla on myös oikeus saada korvaus vahingostaan viivästystilanteissa.

Lisää tietoa myyjän velvollisuuksista kiinteistökaupassa saat Minilexin lakimiehiltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa