Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökauppa ja vakuutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistön vakuuttaminen on sen sopijapuolen intressissä, joka kantaa vastuun kiinteistön vahingoittuessa sopijapuolista riippumattomasta syystä, kuten myrkyn tai tulipalon seurauksena. Kyseistä vastuuta kutsutaan vaaranvastuuksi ja osapuoli, johon kyseinen vastuu kohdistuu joutuu kärsimään mahdollisen vahinkotapahtuman taloudelliset seuraukset. Kiinteistökaupassa vaaranvastuun kantaa aina omistaja. Ostaja rinnastetaan omistajaan siitä riippumatta, onko kiinteistönkauppa tehty pidättäen kiinteistön hallinta- tai omistusoikeus myyjälle. Ostajan onkin, mahdollisesta kiinteistön vahingoittumisesta johtuvat taloudelliset seuraukset välttääkseen, suojauduttava ostamansa kiinteistö vakuuttamalla.

Kiinteistön ostajan vastuulla ovat kaikki ne vahingot, jotka tapahtuvat kaupanteon jälkeen. Kiinteistön vahingoittuessa, on ostajan tästä huolimatta täytettävä velvollisuutensa kiinteistökauppaan liittyen eikä hän voi pidättäytyä esimerkiksi kauppahinnan suorittamisesta. Vaaranvastuun jakautumisesta sopijapuolten välillä on kuitenkin myös mahdollista sopia toisin. Osapuolen jolla on vaaranvastuu, yleensä siis ostajan, kannattaa oman selustansa turvaamiseksi huolehtia kiinteistön vakuuttamisesta. Jos kiinteistö vahingoittuu ennen kuin 14 päivää on kulunut kiinteistökaupasta ja jos myyjällä on ollut kiinteistöä koskeva vakuutus, on ostaja oikeutettu korvaukseen vakuutustapahtumasta myyjällä olleen vakuutuksen perusteella. Toisin sanoen ostajalla on 14 päivää aikaa järjestää ostamansa kiinteistön vakuuttaminen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]