Minilex - Lakipuhelin

Milloin kiinteistössä on oikeudellinen virhe?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos ostaja voi menettää kiinteistön tai jotakin siihen kuuluvaa kaupan ulkopuoliselle taholle, on kaupassa niin kutsuttu oikeudellinen virhe. Kiinteistössä on kyseinen virhe myös, jos kiinteistöön kohdistuu panttioikeus tai jokin muu toisen oikeus, josta ostaja ei kauppaa tehtäessä tiennyt. Myyjä ei vapaudu vastuusta oikeudellisen virheen tapauksessa, vaikka hän ei olisikaan tiennyt virheen olemassaolosta.

Kiinteistössä on siis oikeudellinen virhe, jos ostaja voi menettää omistusoikeuden kiinteistöön sen oikealle omistajalle tai kauppa voidaan julistaa tehottomaksi jonkun muun kuin myyjän vaatimuksesta. Oikeudelliseksi virheeksi luokitellaan myös tilanne, jossa ostaja ei voi saada lainhuutoa myyjän epäselvän omistusoikeuden vuoksi.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Kysymyksessä on niin ikään oikeudellinen virhe, mikäli myyjä on ennen kaupantekoa antanut ostajalle virheellisen tai harhaanjohtavan tiedon esimerkiksi lainhuudon saajasta, kiinteistöön kohdistuvasta panttioikeudesta tai kiinteistöllä sijaitsevan rakennuksen omistuksesta, tai laiminlyönyt tällaisen tiedon antamisen. Lisäksi edellytetään, että tiedon tai laiminlyönnin voidaan olettaa vaikuttaneen kauppaan.

Ostajalla on oikeudellisen virheen perusteella oikeus hinnanalennukseen. Jos virhe on olennainen, ostaja saa vaatia kaupan purkua. Lisäksi ostajalla on oikeus saada korvaus vahingostaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa