Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökaupan purku ostajan toimesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupan purku ostajan toimesta on sallittua maakaaressa säädellyissä tilanteissa. Ensinnäkin ostajalla on oikeus vaatia kiinteistönkaupan purkua, jos myyjä ei luovuta kiinteistön hallintaa sovittuna ajankohtana, ja viivästys on olennainen eikä ostaja ota kiinteistöä vastaan. Lisäksi ostajalla on oikeus vaatia kaupan purkua olennaisen laatuvirheen, vallintavirheen sekä oikeudellisen virheen seuraamuksena. Myyjä ja ostaja voivat myös keskenään sopia kaupan purkamisesta. Sopimus kaupan purkamisesta on tehtävä lain vaatimassa määrämuodossa.

Ostaja ei saa kuitenkaan vedota virheeseen ja vaatia kiinteistökaupan purkua, ellei hän ilmoita virheestä ja vaatimuksistaan myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai kun hänen olisi pitänyt se havaita. Ostajalla ei ole oikeutta kaupan purkamiseen myöskään silloin, jos hän ei pysty palauttamaan kiinteistöä takaisin myyjälle.

Jos ostaja on purkanut kiinteistönkaupan, on hänen luovutettava kiinteistö takaisin myyjälle. Tällöin ostajan on myös maksettava korvausta kiinteistöstä saamastaan merkittävästä hyödystä.

Kiinteistökaupan purkuun ostajan on vedottava kymmenessä vuodessa, sillä kauppaa ei saa purkaa, ellei sitä koskevaa kannetta ole pantu vireille kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun kiinteistön hallinta on luovutettu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]