Minilex - Lakipuhelin

Kiinteistökaupan purku ostajan toimesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupan purku ostajan toimesta on sallittua maakaaressa säädellyissä tilanteissa. Ensinnäkin ostajalla on oikeus vaatia kiinteistönkaupan purkua, jos myyjä ei luovuta kiinteistön hallintaa sovittuna ajankohtana, ja viivästys on olennainen eikä ostaja ota kiinteistöä vastaan. Lisäksi ostajalla on oikeus vaatia kaupan purkua olennaisen laatuvirheen, vallintavirheen sekä oikeudellisen virheen seuraamuksena. Myyjä ja ostaja voivat myös keskenään sopia kaupan purkamisesta. Sopimus kaupan purkamisesta on tehtävä lain vaatimassa määrämuodossa.

Ostaja ei saa kuitenkaan vedota virheeseen ja vaatia kiinteistökaupan purkua, ellei hän ilmoita virheestä ja vaatimuksistaan myyjälle kohtuullisessa ajassa siitä, kun hän havaitsi virheen tai kun hänen olisi pitänyt se havaita. Ostajalla ei ole oikeutta kaupan purkamiseen myöskään silloin, jos hän ei pysty palauttamaan kiinteistöä takaisin myyjälle.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos ostaja on purkanut kiinteistönkaupan, on hänen luovutettava kiinteistö takaisin myyjälle. Tällöin ostajan on myös maksettava korvausta kiinteistöstä saamastaan merkittävästä hyödystä.

Kiinteistökaupan purkuun ostajan on vedottava kymmenessä vuodessa, sillä kauppaa ei saa purkaa, ellei sitä koskevaa kannetta ole pantu vireille kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun kiinteistön hallinta on luovutettu.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa