Minilex - Lakipuhelin

Ostajan velvollisuus maksaa kauppahinta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostajan tulee maksaa kauppahinta, sen osa tai sovittu muu vastike sovittuna ajankohtana. Mikäli maksuaikaa ei ole sovittu, on maksu suoritettava myyjän vaatimuksesta. Jos ostaja ei täytä maksuvelvollisuuttaan, on myyjällä oikeus vaatia sopimuksen täyttämistä ja vahingon korvaamista. Myyjä voi myös ostajan sopimusrikkomuksen vuoksi pidättyä omasta suorituksestaan eli kiinteistön hallinnan luovutuksesta.

Mikäli ostajan viivästys on olennainen eikä ostaja suorita kauppahintaa kokonaan, myyjä saa tietyin edellytyksin purkaa kaupan ja vaatia vahingonkorvausta. Tämän edellytyksenä on, että kauppakirjan mukaan kauppahinnan maksaminen on kiinteistön omistusoikeuden pysymisen tai siirtymisen ehtona. Mainitun ehdon on oltava nimenomaisesti kauppakirjassa, ja se voi olla voimassa korkeintaan viisi vuotta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Tietyissä tilanteissa ostajan olennainenkaan maksuviivästys ei kuitenkaan oikeuta myyjää saamaan vahingonkorvausta tai purkamaan kauppaa. Kyseinen tilanne on käsillä, mikäli ostajan maksuviivästys johtuu lain säännöksestä, yleisen liikenteen tai maksuliikenteen keskeytyksestä tai muusta samankaltaisesta esteestä, jota ostaja ei kohtuudella voi välttää.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa