Minilex - Lakipuhelin

Ostajan velvollisuus maksaa kauppahinta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ostajan tulee maksaa kauppahinta, sen osa tai sovittu muu vastike sovittuna ajankohtana. Mikäli maksuaikaa ei ole sovittu, on maksu suoritettava myyjän vaatimuksesta. Jos ostaja ei täytä maksuvelvollisuuttaan, on myyjällä oikeus vaatia sopimuksen täyttämistä ja vahingon korvaamista. Myyjä voi myös ostajan sopimusrikkomuksen vuoksi pidättyä omasta suorituksestaan eli kiinteistön hallinnan luovutuksesta.

Mikäli ostajan viivästys on olennainen eikä ostaja suorita kauppahintaa kokonaan, myyjä saa tietyin edellytyksin purkaa kaupan ja vaatia vahingonkorvausta. Tämän edellytyksenä on, että kauppakirjan mukaan kauppahinnan maksaminen on kiinteistön omistusoikeuden pysymisen tai siirtymisen ehtona. Mainitun ehdon on oltava nimenomaisesti kauppakirjassa, ja se voi olla voimassa korkeintaan viisi vuotta.

Tietyissä tilanteissa ostajan olennainenkaan maksuviivästys ei kuitenkaan oikeuta myyjää saamaan vahingonkorvausta tai purkamaan kauppaa. Kyseinen tilanne on käsillä, mikäli ostajan maksuviivästys johtuu lain säännöksestä, yleisen liikenteen tai maksuliikenteen keskeytyksestä tai muusta samankaltaisesta esteestä, jota ostaja ei kohtuudella voi välttää.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]