Minilex - Lakipuhelin

Vaihtokirja

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Vaihtokirja on asiakirja, jolla kiinteistönvaihto toteutetaan. Kiinteistönvaihtoa ei voi tehdä suullisesti. Vaihtokirja on mahdollista laatia joko kirjalliseen muotoon maakaaren säännöksiä noudattaen tai vaihtoehtoisesti sähköisesti Maanmittauslaitoksen verkkopalvelun sähköistä vaihtokirjan pohjaa hyödyntäen.

Kiinteistöjen vaihto tapahtuu vaihtokirjalla niin, että luovutukset yhdistetään samaan asiakirjaan. Jotta kiinteistönvaihto olisi sitova, tulee vaihtokirjaan yksilöidä kiinteistönvaihdon kohteet, määräosat tai määräalat sekä vaihtajien tiedot ja vastike. Lisäksi vaihtokirjasta on käytävä ilmi, että kyse on kiinteistöjen vaihdosta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


On tavallista, että vaihdettavat kiinteistöt ovat arvoltaan erisuuruisia, jolloin toinen sopijapuoli joutuu maksamaan kiinteistöjen arvojen erotuksen välirahana. Välirahasta sekä maksuehdoista on sovittava vaihtokirjassa. Lisäksi vaihtokirjassa sovitaan kiinteistöjen omistusoikeuden siirtymisestä. Mahdollista on myös sopia luovutusajankohdasta. Lain vaatimaa vähimmäissisältöä lukuun ottamatta kiinteistönvaihdossa on sopimusvapaus.

Vaihtokirjaan vaaditaan kummankin sopijapuolen allekirjoitukset. Jos vaihtokirjaa ei ole laadittu sähköisesti, tulee kaupanvahvistajan vahvistaa vaihtokirja kummankin allekirjoittajan läsnä ollessa. Sähköisesti laaditussa vaihtokirjassa kaupanvahvistajaa ei tarvita, sillä sopijapuolten henkilöllisyydet tarkistetaan sähköisen varmenteen avulla.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa