Minilex - Lakipuhelin

Myyjän viivästys ja sen seuraukset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Myyjä on viivästynyt luovutusvelvollisuutensa täyttämisessä, jos hän ei luovuta kiinteistön hallintaa ostajalle osapuolten sopimana ajankohtana. Myyjän tulee luovuttaa kiinteistö kokonaisuudessaan, sillä myös kiinteistön osan pidättäminen myyjän hallinnassa merkitsee viivästystä kiinteistön luovutuksessa. Ellei muuta ole sovittu, ostajalla on oikeus saada kiinteistö hallintaansa välittömästi kaupan tekemisen jälkeen. Varsinaisen kiinteistön lisäksi myyjän on luovutettava ostajalle lainhuudon saamiseksi tarpeelliset kiinteistön saantokirjat sekä panttikirjat, vuokrasopimukset ja muut vastaavat asiakirjat, joita ostaja tarvitsee kiinteistön omistajana.

Ostajalla on myyjän viivästyessä oikeus vaatia sopimuksen täyttämistä. Jos viivästys on olennainen, ostaja voi vaatia kaupan purkua. Ostajalla on edellä mainittujen lisäksi oikeus saada vahingonkorvausta.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Myyjän vastuu kyseisissä viivästystilanteissa on ankara. Myyjä ei voi vastuun välttääkseen esimerkiksi vedota siihen, että viivästys johtuu hänestä riippumattomista syistä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa