Minilex - Lakipuhelin

Ostajan oikeus pidättyä suorituksesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos ostajalla on kiinteistön virheeseen tai myyjän muuhun sopimusrikkomukseen perustuva vaatimus, hän saa pidättyä kauppahinnan maksamisesta vaatimustaan vastaavalta osalta.

Se, kuinka suuri osa kauppahinnasta ostajalla on oikeus pidättää, riippuu vaatimuksen laadusta ja sen suuruudesta. On huomattava, että mikäli myyjä ei ole luovuttanut kiinteistön hallintaa sovittuna aikana, ostaja voi pidättää koko kauppahinnan.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »


Selvitä asiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »


Jos ostaja vaatii kiinteistön kaupan purkua, hän voi jättää maksamatta koko kauppahinnan. Mikäli ostajan vaatimuksena taas on hinnanalennus ja vahingonkorvaus, hän saa pidättää näiden vaatimusten yhteenlasketun määrän.

Pidättyminen suorituksesta on kuitenkin ostajan omalla vastuulla. Jos ostaja on esimerkiksi arvioinut hinnanalennuksen määrän liian suureksi tai kiinteistössä ei ensinkään ole myyjän vastuulla olevaa virhettä, ostaja vastaa itse virhearvioinnistaan.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa