Minilex - Lakipuhelin

Suojelualueen perustaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maanomistajan hakemuksesta tai hänen suostumuksellaan ELY-keskus eli elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus voi perustaa luonnonsuojelualueen. Kun luonnonsuojelualuetta harkitaan perustettavaksi, asiassa on otettava huomioon lisäksi yleiseen etuun liittyvät näkökohdat. 

Päätöstä suojelualueen perustamisesta ei saa antaa, mikäli maanomistaja ja ELY eivät ole sopineet alueen rauhoitusmääräyksistä ja aluetta koskevista korvauksista. 

ELY-keskuksella on valtuus perustaa luonnonsuojelualueeksi myös muu yksityinen alue ilman maanomistajan hakemusta tai suostumusta, mikäli alue sisältyy luonnonsuojeluohjelmaan, jonka valtioneuvosto on hyväksynyt.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Kun luonnonsuojelualue perustetaan, siitä tulee merkitä tieto kiinteistötietojärjestelmään. Luonnonsuojelualueita ovat kansallispuistot, luonnonpuistot sekä muut luonnonsuojelualueet. 

Laissa on määritelty suojelualueen yleisiä edellytyksiä, joita ovat muun muassa se, että alueella elää uhanalainen eliölaji, että alueella on erikoinen tai harvinainen luonnonmuodostuma, että alue on erityisen luonnonkaunis tai että alueella on harvinaistuva perinneluontotyyppi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa