Minilex - Lakipuhelin

Suojelualueen perustaminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Maanomistajan hakemuksesta tai hänen suostumuksellaan ELY-keskus eli elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus voi perustaa luonnonsuojelualueen. Kun luonnonsuojelualuetta harkitaan perustettavaksi, asiassa on otettava huomioon lisäksi yleiseen etuun liittyvät näkökohdat. 

Päätöstä suojelualueen perustamisesta ei saa antaa, mikäli maanomistaja ja ELY eivät ole sopineet alueen rauhoitusmääräyksistä ja aluetta koskevista korvauksista. 

ELY-keskuksella on valtuus perustaa luonnonsuojelualueeksi myös muu yksityinen alue ilman maanomistajan hakemusta tai suostumusta, mikäli alue sisältyy luonnonsuojeluohjelmaan, jonka valtioneuvosto on hyväksynyt.

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »Selvitä lakiasiasi heti

Lakiasiat kannattaa aina selvittää heti, ainakin itselle. Lakipuhelimen juristit selventävät oikeutesi ja velvollisuutesi sekä antavat neuvoja kuinka sinun tulisi asiassasi toimia. Näin toimimalla estät ennakolta ongelmien ja riitojen syntymisen tai niiden pahentumisen.

» Suomen suurin lakipalvelu auttaa - Soita 0600 12 450 »Kun luonnonsuojelualue perustetaan, siitä tulee merkitä tieto kiinteistötietojärjestelmään. Luonnonsuojelualueita ovat kansallispuistot, luonnonpuistot sekä muut luonnonsuojelualueet. 

Laissa on määritelty suojelualueen yleisiä edellytyksiä, joita ovat muun muassa se, että alueella elää uhanalainen eliölaji, että alueella on erikoinen tai harvinainen luonnonmuodostuma, että alue on erityisen luonnonkaunis tai että alueella on harvinaistuva perinneluontotyyppi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa