Minilex - Lakipuhelin

Käräjäoikeuden muutoksenhakuohjeet


» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Käräjäoikeuden tulee ilmoittaa ratkaisun julistamisen tai antamisen yhteydessä, onko muutoksen hakeminen ratkaisuun mahdollista. Käräjäoikeuden on annettava asianosaisille muutoksenhakuohjeet, joissa annetaan tietoa muutoksenhakua koskevasta menettelystä.

Muutoksenhakuohjeet tulee antaa kirjallisessa muodossa sen jälkeen, kun ratkaisu on julistettu. Muutoksenhakuohjeista tulee käydä selville, miten käräjäoikeuden ratkaisuun tyytymättömän tulee menetellä, jotta hän saa asian hovioikeuden tutkittavaksi. Muutoksenhakuohjeissa on myös ohjeistettava muutoksen hakemisesta ennakkopäätösvalituksella. Muutoksenhakuohjeita ei tarvitse antaa silloin, kun niiden antamista voidaan pitää ilmeisen tarpeettomana.

Käräjäoikeuden tulee siis antaa muutoksenhakua koskevat ohjeet niille, jotka ovat oikeutettuja hakemaan muutosta, jotta he saavat tietää, miten muutoksen hakemiseksi täytyy menetellä. Mikäli haluat tietää lisää käräjäoikeuden antamista muutoksenhakuohjeista, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit

 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »