Minilex - Lakipuhelin

Lähestymiskielto ja jatkokäsittelylupa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jatkokäsittelylupaa tarvitaan lähtökohtaisesti aina, kun käräjäoikeuden ratkaisuun haetaan muutosta valittamalla. Lupaa haetaan hovioikeudelta. Jatkokäsittelylupa on myönnettävä, jos ilmenee aihetta epäillä käräjäoikeuden ratkaisun lopputuloksen oikeellisuutta, tai kun sitä ei ole mahdollista arvioida jatkokäsittelylupaa myöntämättä. Jatkokäsittelylupa tulee myöntää myös silloin, kun lain soveltamisen kannalta muissa samanlaisissa asioissa on tärkeä myöntää asiassa jatkokäsittelylupa tai luvan myöntämiseen on muu painava syy. Mikäli jatkokäsittelylupaa ei myönnetä, käräjäoikeuden ratkaisu jää pysyväksi. Lupaa ei poikkeuksellisesti vaadita, mikäli rikosasian vastaajalle on tuomittu yli kahdeksan kuukautta vankeutta.

Lähestymiskielto voidaan määrätä henkeen, terveyteen, vapauteen tai rauhaan kohdistuvan rikoksen tai tällaisen rikoksen uhan tai muun vakavan häirinnän torjumiseksi. Lähestymiskielto voidaan määrätä korkeintaan vuodeksi, perheen sisäisenä kuitenkin enintään kolmeksi kuukaudeksi. Lähestymiskielto astuu voimaan, kun käräjäoikeus tekee ratkaisun kieltoon määräämisestä. Lähestymiskieltoa on noudatettava jatkokäsittelyluvan hakemisesta ja yleensäkin muutoksenhausta huolimatta, ellei ylempi tuomioistuin toisin määrää.

Lähestymiskielto voidaan kieltoon määrätyn tai sillä turvattavan henkilön vaatimuksesta kumota tai sen sisältöä muuttaa, jos se on perusteltua asiaan osallisten muuttuneiden olosuhteiden tai muun erityisen syyn takia. Vaatimus tehdään asian ratkaisseelle käräjäoikeudelle, tuomioistuimessa vireillä olevassa asiassa kuitenkin asiaa käsittelevälle tuomioistuimelle. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi




Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]