Minilex - Lakipuhelin

Lahjavero kiinteistökaupassa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinteistökaupassa tulee suorittaa lahjavero silloin, jos kiinteistö lahjoitetaan kokonaan tai lahjoituksena annetaan murto-osa siitä. Lahjavero tulee suorittaa pääsääntöisesti silloin, jos lahjan arvo on 5000 euroa tai enemmän, mutta lahjaveroa määrättäessä voidaan ottaa huomioon myös aiemmin saadut lahjat.

Mikäli kiinteistö myydään liian alhaisella hinnalla eli alle sen käyvän arvon, luovutus voidaan katsoa lahjaksi. Tämän lisäksi lahjasta on yleisesti kysymys silloin, kun ostaja ei ostotilanteessa maksa kauppahintaa kokonaisuudessaan vaan ottaa sen velaksi, ja myöhemmin myyjä luopuu saatavastaan.

Lahjaveroa tulee suorittaa silloin, jos lahjoitetaan Suomessa sijaitsevaa kiinteää omaisuutta. Näin ollen Suomen maaperällä lahjoitetusta kiinteistöstä tulee pääsäännön mukaan maksaa lahjavero. Tämän lisäksi lahjavero tulee lähtökohtaisesti suorittaa, jos lahjansaaja tai lahjanantaja asui lahjoittamishetkellä Suomessa.

Lahjaveroa koskevissa kysymyksissä tulee kuitenkin aina olla yhteydessä asiantuntijaan tapauskohtaisen arvioinnin suorittamiksi. Tämän vuoksi kannattaa vielä soittaa Minilexin lakimiehille lahjaverotusta koskevien kysymysten selvittämiseksi. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa