Minilex - Lakipuhelin

Lahjavero lapselle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lahjavero omalle lapselle määräytyy lahjaverotuksen alemman eli ensimmäisen veroluokan mukaisesti ja sen suuruuteen vaikuttaa lahjan arvo, joka määritellään sen lahjoitushetken mukaisen käyvän arvon perusteella.

Lahjaverotus on muuttunut vuoden 2017 alusta lähtien ja lahjaveroon vaikuttaa milloin lahja on saatu. Lahjavero määräytyy uuden asteikon mukaan, mikäli lahja on saatu 1.1.2017 tai sen jälkeen. Lahjavero tulee maksettavaksi vähintään 5000 euron arvoisista lahjoista ja se tulee maksaa myös, jos lahjojen arvo samalta henkilöltä kolmen vuoden kuluessa on yhteenlaskettuna vähintään 5000 euroa. Näiden useiden samalta henkilöltä saatujen lahjojen arvo lasketaan yhteen vaikka ne edustaisivatkin eri varallisuuslajeja.

Lahjavero koskee käytännössä kaikkia erilaisia varallisuuslajeja, esimerkiksi kiinteistöjä, autoja, veneitä, osakkeita, rahaa, kuolinpesäosuuksia, hallintaoikeudesta luopumisia, ulkomaan matkoja ja eläimiä. Lahjavero lasketaan aina vähintään 5000 euron arvoisen lahjan koko arvosta, verotonta osaa ei siis vähennetä lahjan arvosta. Lahjan arvo pyöristetään alaspäin sadan euron tarkkuudella.

Lapsille on kuitenkin mahdollista antaa esimerkiksi verottomia elatuslahjoja, joista lisätietoa voi kysyä esimerkiksi lakimieheltä. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa