Minilex - Lakipuhelin

Lahjavero maksamatta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lahjaveroa tulee maksaa aina vähintään 5000 euron arvoisesta lahjasta ja myös silloin, kun lahjojen arvo samalta henkilöltä kolmen vuoden kuluessa on yhteenlaskettuna vähintään 5000 euroa. Lahjansaajan on huolehdittava siitä, että hän tekee saamastaan lahjasta lahjaveroilmoituksen kolmen kuukauden kuluessa lahjan saamisesta. Maksamattomasta lahjaverosta on verovelvolliselle tiettyjä seurauksia.

Kun verovelvollinen on tehnyt lahjaveroilmoituksen hän saa lahjaan liittyvän verotuspäätöksen, jonka tiedoista selviää maksettavaksi lankeavan veron määrä sekä sen eräpäivä. Alle 500 euron lahjavero maksetaan yhdessä erässä ja sitä suurempi vero on jaettu kahteen maksuerään.

Lahjaveron eräpäivän ollessa lauantai tai pyhäpäivä voi veron maksaa vasta seuraavana arkipäivänä, mutta muussa tilanteessa myöhässä maksetulle lahjaverolle aletaan peritään viivekorkoa. Viivekorko lasketaan heti eräpäivää seuraavasta päivästä alkaen aina veron maksupäivään saakka.

Maksamattoman lahjaveron ensimmäisestä erästä lähetetään verovelvolliselle kolme maksuhuomautusta ja ellei veroa suoriteta kolmannen muistutuksen eräpäivään mennessä se siirretään perittäväksi ulosottoon. Jos taas ensimmäinen erä on maksettu myöhässä, eikä toisenkaan erän maksusuoritus saavu ajallaan lähetetään toisesta erästä vain yksi maksumuistutus. Ulosottoon päätyneestä verosta peritään myös ulosottomaksu.

Lisätietoa lahjaveron maksamatta jättämisen seurauksista voi tiedustella esimerkiksi lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa