Minilex - Lakipuhelin

Lahjaveroilmoitus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun lahjan arvo on 5 000 euroa tai enemmän, on siitä tehtävä lahjaveroilmoitus Verohallinnolle. Lahjaveroilmoitus on annettava myös silloin, kun samalta lahjanantajalta kolmen vuoden aikana saatujen lahjojen yhteisarvo on 5 000 euroa tai enemmän. Ilmoitusta ei siis tarvitse antaa sellaisesta lahjasta, joka on verosta vapaa. Lahjaveroa ei tarvitse esimerkiksi maksaa lahjasta, joka on käytetty toisen kasvatusta, koulutusta tai elatusta varten. 

Lahjansaajan on tehtävä lahjaveroilmoitus kolmen kuukauden kuluessa lahjan saamisesta. Alaikäisen lapsen puolesta lahjaveroilmoituksen tekee huoltaja.

Velvollisuus suorittaa lahjaveroa alkaa, kun lahjansaaja on saanut lahjan haltuunsa. Milloin alaikäinen on vanhemmiltaan saanut veronalaisen lahjan, katsotaan verovelvollisuuden alkavan silloin, kun lahjoitus on tehty. Alle 500 euron lahjavero on maksettava yhdessä erässä. Suurempi vero on jaettu kahteen maksuerään.

Mikäli haluat lisää tietoa lahjaverotukseen liittyvistä asioista, voit olla yhteydessä Minilexin asiantunteviin lakimiehiin.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa