Minilex - Lakipuhelin

Lahjavero jäänyt maksamatta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jokaisen vähintään 5000 euron arvoisen lahjan saaneen on tehtävä lahjasta lahjaveroilmoitus kolmen kuukauden kuluessa lahjan saamisesta. Lahjaveroa tulee lisäksi maksaa myös jos lahjojen arvo samalta henkilöltä kolmen vuoden kuluessa on yhteenlaskettuna vähintään 5000 euroa, joten tällöinkin lahjaveroilmoitus on tehtävä. Jos lahjavero on jäänyt maksamatta on siitä verovelvolliselle tiettyjä seurauksia.

Kun lahjaveroilmoitus on tehty lahjan saaja saa lahjaan liittyvän verotuspäätöksen, josta selviää maksettavan veron määrä ja sen eräpäivä. Alle 500 euron lahjavero tulee maksaa yhdessä erässä ja sitä suurempi korkeintaan viidessä erässä.

Lahjaveron eräpäivän ollessa lauantai tai pyhäpäivä voi veron maksaa vasta seuraavana arkipäivänä, muussa tapauksessa myöhässä maksetulle lahjaverolle aletaan peritään viivekorkoa, joka lasketaan eräpäivää seuraavasta päivästä maksupäivään saakka. 

Maksamattoman lahjaveron ensimmäisestä erästä lähetetään kolme maksuhuomautusta ja ellei veroa suoriteta kolmannen muistutuksen eräpäivään mennessä se siirretään ulosottoon perittäväksi. Jos ensimmäinen erä on maksettu myöhässä, eikä toisenkaan erän maksusuoritus saavu ajallaan lähetetään siitä vain yksi maksumuistutus. Ulosottoon päätyessään verosta peritään myös ulosottomaksu.

Lisätietoa lahjaveron maksamisesta, suuruudesta ja laiminlyönnin seurauksista saa esimerkiksi lakimieheltä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa