Minilex - Lakipuhelin

Koko rangaistus voidaan määrätä vankilassa suoritettavaksi

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Jos vankeusrangaistus johtuu tietyistä vaarallisista rikoksista, syyttäjä saattaa vaatia että koko rangaistus tulee suorittaa vankilassa. Näitä rikoksia ovat murha, tappo, surma sekä törkeä pahoinpitely, törkeä raiskaus ja törkeä lapsen seksuaalinen hyväksikäyttö. Tähän ryhmään kuuluu lisäksi törkeä ryöstö, törkeä tuhotyö, joukkotuhonta sekä rikos ihmisyyttä vastaan ja kyseisen rikoksen törkeä muoto. Sama koskee lisäksi sotarikosta, sen törkeää muotoa, törkeää ihmiskauppaa, panttivangin ottamista, törkeää terveyden vaarantamista, ydinräjähderikosta, kaappausta ja terroristisessa tarkoituksessa tehtyjä rikoksia.

Näissäkin rikoksissa rangaistuksen pitää olla yli kolmen vuoden pituinen vankeusrangaistus. Jos rikoksen tekijää voidaan pitää vaarallisena hengelle, terveydelle ja vapaudelle, hänet voidaan myös määrätä suorittamaan rangaistus vankilassa. Sama koskee tilannetta, jossa tekijä on ennen rikosta syyllistynyt kymmenen vuoden aikana edellä mainittuihin tekoihin.

Myös henkilö, joka on tuomittu suorittamaan koko vankeusaikansa vankilassa, voidaan vapauttaa ehdonalaiseen vapauteen. Henkilöllä on kyseinen mahdollisuus, jos hän on suorittanut vankeudestaan kolme vuotta eikä häntä pidetä enää vaarallisen. Rangaistusta saa tällöin olla jäljellä enää yksi kuudesosa.

- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa