Minilex - Lakipuhelin

Sähkön tuotevastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuulaissa tuote on määritelty irtaimeksi esineeksi. Lain mukaan tuotetta koskevia säännöksiä sovelletaan myös sähköön. 

Sähkövahingot ovat sähkölaitteesta tai -laitteistosta sähkövirran tai sähkö- tai magneettikentän välityksellä syntyneitä vahinkoja. Sähkövahingoista tulee erottaa sellaiset vahingot, jotka johtuvat sähköllä toimivista laitteista kuten kodinkoneista ja kotielektroniikasta. Tuotevahingon syntymisen ja tuotevastuulain kannalta ei usein edes ole merkitystä, onko vahinko syntynyt sähkövirran tai sähkö- ja magneettikentän välityksellä vai onko laite aiheuttanut vahingon esimerkiksi mekaanisesti.

Sähkön rinnastaminen tuotteeseen saattaa kuitenkin olla merkityksellistä silloin, kun sähkövahingon yhteys laitteen puutteelliseen turvallisuuteen ei ole selkeä. Tällaisia tapauksia voivat olla esimerkiksi jännitteen vaihtelusta tai sähkökatkosta johtuvat vahingot.

Koska sähköä pidetään tuotteena, tulee sähkön aiheuttama vahinko tuotevastuulain mukaisesti korvattavaksi. Tuotevastuuseen liittyviin kysymyksiin saat vastauksia muista Minilex-artikkeleista tai ottamalla yhteyden lakimieheen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa