Minilex - Lakipuhelin

Sähkön tuotevastuu

» Lakipuhelin neuvoo kokemuksella - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuu laissa tuote on määritelty irtaimeksi esineeksi. Tämän määritelmän mukaan energia kuten sähkö jäisi tuotekäsitteen ulkopuolelle. Tuotevastuudirektiivin mukaan sähkö kuitenkin on tuote.

Sähkövahingot ovat sähkölaitteesta tai -laitteistosta sähkövirran tai sähkö- tai magneettikentän välityksellä syntyneitä vahinkoja. Sähkövahingoista tulee erottaa sellaiset vahingot, jotka johtuvat sähköllä toimivista laitteista kuten kodinkoneista ja kotielektroniikasta. Tuotevahingon syntymisen ja tuotevastuulain kannalta ei usein edes ole merkitystä, onko vahinko syntynyt sähkövirran tai sähkö- ja magneettikentän välityksellä vai onko laite aiheuttanut vahingon esimerkiksi mekaanisesti.

Sähkön rinnastaminen tuotteeseen saattaa kuitenkin olla merkityksellistä silloin, kun sähkövahingon yhteys laitteen puutteelliseen turvallisuuteen ei ole selkeä. Tällaisia tapauksia voivat olla esimerkiksi jännitteen vaihtelusta tai sähkökatkosta johtuvat vahingot.

Koska sähköä pidetään tuotteena, tulee sähkön aiheuttama vahinko tuotevastuulain mukaisesti korvattavaksi. Tuotevastuuseen liittyviin kysymyksiin saat vastauksia muista Minilex-artikkeleista tai ottamalla yhteyden lakimieheen.


- Lakipuhelin neuvoo joka päivä klo 6 - 24 -


Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

» Edullisempaa lakipalvelua - jätä yhteydenottopyyntö »