Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuusta sopiminen

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuulaki on kuluttajia suojaava laki vastaavalla tavalla kuin kuluttajansuojalaki. Lain säännökset ovat kuluttajan eduksi pakottavia. Tämä tarkoittaa sitä, että tuotevastuusta sopiminen kuluttajalle epäedullisemmin ehdoin kuin mitä laista seuraisi, ei ole sallittua. Ennen vahingon ilmenemistä tehdyn sopimuksen ehto, joka rajoittaa vahinkoa kärsineen oikeutta tuotevastuulain mukaiseen korvaukseen, on mitätön. Kuluttajan ei tietenkään ole pakko ottaa lain mukaan tulevaa korvausta vastaan, vaan vahingon syntymisen jälkeen osapuolet voivat sopia ostajalle epäedullisemmasta korvauksesta, mutta vain kuluttajan suostumuksella. Ennen vahingon syntymistä laaditut ehdot eivät sido kuluttajaa.

Tuotevastuulaki ei koske elinkeinonharjoittajien välisiä toimia. Elinkeinonharjoittajien välinen tuotevastuu määräytyy heidän välisen sopimuksensa perusteella. He voivat siten sopia ennen vahingon sattumista tai sen jälkeen, kuinka asiassa menetellään. Myydyn omaisuuden mulle omaisuudelle aiheuttamia vahinkoja pidetään välillisinä vahinkoina. Mikäli osapuolet eivät ole sopineet asiasta mitään, noudatetaan kauppalain säännöksiä. Kauppalain mukaan ostajalla on oikeus täyteen korvaukseen eli korvaukseen myös välillisestä vahingosta vain, jos virhe tai vahinko johtuu huolimattomuudesta myyjän puolella tai tämän antamasta erityisestä sitoumuksesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]