Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuu ankaraa vastuuta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuu tarkoittaa, että elinkeinonharjoittaja on velvollinen korvaamaan tuotteen aiheuttamat henkilö- ja omaisuusvahingot. Vahingonkorvausvastuun syntyminen edellyttää tavallisesti vähintään tuottamusta eli huolimatonta menettelyä. Tuotevastuussa sovelletaan kuitenkin ankaraa eli tuottamuksesta riippumatonta vastuuta.  Tämä tarkoittaa, ettei huolellisestikaan toiminut elinkeinonharjoittaja välty korvausvelvollisuudelta tuotevastuun perusteella.

Vahingonkorvausvelvollisuuden syntymiseksi on tuotevastuussa riittävää, ettei tuote ole niin turvallinen kuin on ollut aihetta olettaa. Lisäksi vahinkoa kärsineen on näytettävä toteen aiheutunut vahinko, tuotteen puutteellinen turvallisuus ja syy-yhteys eli se, että vahinko on aiheutunut nimenomaan tuotteen puutteellisen turvallisuuden johdosta. Elinkeinonharjoittajan huolimatonta toimintaa ei siis edellytetä. Ankarassa vastuussa tuotteen turvallisuudesta ovat tuotteen valmistaja tai tuottaja, tuotteen liikkeellelaskija, tuotteen maahantuoja sekä tuotteen markkinoija, joka on markkinoinut tuotetta omanaan.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Elinkeinonharjoittajalle asetettu ankara vastuu tuotteen turvallisuudesta parantaa vahinkoa kärsineen mahdollisuuksia saada tuotteen aiheuttamat henkilö- tai omaisuusvahingot korvatuiksi, sillä elinkeinonharjoittajan huolimatonta toimintaa ei tarvitse näyttää toteen. On muistettava, että vahingonkärsijän on kuitenkin aina mahdollista vaatia vahingonkorvausta esimerkiksi vahingonkorvauslain perusteella. Tällöin korvauksen saaminen saattaa tosin olla hankalampaa, sillä vahinkoa kärsineen on osoitettava elinkeinonharjoittajan huolimaton toiminta. 

Minilexin lakimiehet auttavat mielellään tuotevastuuseen liittyvissä kysymyksissä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa