Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuu on ankaraa vastuuta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Ankara vastuu tuotevastuulain kontekstissa tarkoittaa sitä, että korvausvastuu ei ole riippuvainen siitä, onko yritys toiminut huolimattomasti. Näin ollen korvausvastuun perustaksi riittääkin, että vahingon kärsineen tulee näyttää toteen vahinko, tuotteen puutteellinen turvallisuus sekä syy-yhteys vahingon ja puutteellisen turvallisuuden välillä. Yritys saattaa joutua vastuuseen, vaikka heidän puolellaan ei olisi minkäänlaista huolimattomuutta. Ankara vastuu on niin sanotusti tuottamuksesta riippumatonta vastuuta. 

Korvausvelvollinen voi kuitenkin tietyin edellytyksin vapautua korvausvastuusta. Vapautumisen edellytyksenä on ensinnäkin näyttää, ettei tuotetta ole laskettu liikkeelle elinkeinotoiminnassa. Vaihtoehtoisesti vapautuminen on mahdollista, mikäli tuotteen puutteellinen turvallisuus on seurausta siitä, että tuotteen on oltava viranomaisen antamien pakottavien määräysten mukainen. Korvausvelvollisuutta ei synny myöskään, mikäli korvausvelvollinen saattaa todennäköiseksi, ettei tuotteen turvallisuudessa ollut vahingon aiheuttanutta puutetta silloin, kun hän laski tuotteen liikkeelle.

Lisätietoa esimerkiksi tuotevastuulain soveltamisalasta, vastuuvelvollisista sekä vapautumisperusteista löydät Minilexin muista artikkeleista. Suositeltavaa on myös kääntyä lakimiehen puoleen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]