Minilex - Lakipuhelin

Turvallisuus, tuote ja vahinko

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kuluttajille tarjottavien tavaroiden tulee olla turvallisia käytettäväksi. Vahinkoja kuitenkin tapahtuu ja sitä varten tuotevastuuta tulee säädellä. Muiden muassa tuotteiden valmistajille ja jakelijoille on asetettu ankara tuotevastuu niiden tekemille ja tarjoamille tavaroille. Siten pyritään saamaan tavaroiden tuottajat kehittämään tuotteensa sellaisiksi, etteivät ne aiheuta kuluttajille vahinkoja.

Tuotteella tuotevastuulaissa tarkoitetaan irtainta esinettä. Tuote ei kadota tätä ominaisuuttaan, vaikka se olisi liitetty toiseen irtaimeen esineeseen tai kiinteistöön. Toisen maalla oleva rakennus on kuitenkin rajattu pois tuotevastuulain ulkopuolelle. Lisäksi sähköön sovelletaan tuotetta koskevia tuotevastuulain säännöksiä. Osatuote on puolestaan tuotteen raaka-aine ja osa sekä tuotteen valmistamisessa tai tuottamisessa käytetty aine.

Vahingolla tarkoitetaan jotain negatiivista, jota aiheutuu vahingon kärsijälle. Näitä voivat olla ansionmenetys, omaisuuden rikkoutuminen, kipu ja särky. Vahinkoja luokitellaan niiden luonteen perusteella esimerkiksi varallisuusvahinkoihin, aineettomiin vahinkoihin, esine- ja henkilövahinkoihin.

Mikäli tuotevahinko sattuu, voidaan noudattaa vahingon korvaamisessa sekä tuotevastuulain että vahingonkorvauslain säännöksiä.  

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]