Minilex - Lakipuhelin

Kuinka vapautua vahingonkorvausvastuusta tuotevahingoissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuulain mukaista vahingonkorvausta on suoritettava vahingosta, joka on johtunut siitä, ettei tuote ole ollut niin turvallinen kuin on ollut aihetta olettaa. Tuotevastuulain mukainen vahingonkorvausvastuu on niin kutsuttua ankaraa vastuuta. Ankara vastuu tarkoittaa tuottamuksesta riippumatonta vastuuta, eli velvollisuus vastata vahingosta ei riipu siitä, oliko yritys toiminut huolimattomasti vai ei tai oliko yritys laiminlyönyt huolellisuusvelvollisuutensa. Näin ollen korvausvastuun syntymiseen riittää syy-yhteys vahingon ja sen aiheuttaneen tuotteen välillä.

Vahingonkorvausvastuusta vapautumiselle tuotevahingoissa on säädetty erikseen perusteet. Ensinnäkin, vahingonkorvausvelvollinen voi vapautua korvausvelvollisuudesta, jos hän näyttää, ettei hän ole laskenut tuotetta liikkeelle elinkeinotoiminnassa. Tuotevastuulaki koskee elinkeinoharjoittajan vastuutta yksityiselle henkilölle. Toisena vapautumisperusteena on, että tuotteen puutteellinen turvallisuus on seurausta siitä, että tuotteen on oltava viranomaisen antamien pakottavien määräysten mukainen. Vapautumisperusteena tuotevastuulaissa myös on, että korvausvelvollinen saattaa todennäköiseksi, ettei tuotteen turvallisuudessa ollut vahingon aiheuttanutta puutetta, kun hän laski sen liikkeelle. Jos kyseessä on osatuote, osatuotteen valmistanut taikka tuottanut ei ole vahingonkorvausvelvollinen, mikäli hän näyttää, että puutteellinen turvallisuus johtuu sen tuotteen suunnittelusta, johon heidän osatuote on liitetty tai tuotteen tilanneen valmistajan antamista ohjeista.

Tuotevastuulaista löydät täydentävää tietoa Minilexin muista artikkeleista. Suositeltavaa on myös kääntyä lakimiehen puoleen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]