Minilex - Lakipuhelin

Kuinka vapautua vahingonkorvausvastuusta tuotevahingoissa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuulain mukaista vahingonkorvausta on suoritettava vahingosta, joka on johtunut siitä, ettei tuote ole ollut niin turvallinen kuin on ollut aihetta olettaa. Tuotevastuulain mukainen vahingonkorvausvastuu on niin kutsuttua ankaraa vastuuta. Ankara vastuu tarkoittaa tuottamuksesta riippumatonta vastuuta, eli velvollisuus vastata vahingosta ei riipu siitä, oliko yritys toiminut huolimattomasti vai ei tai oliko yritys laiminlyönyt huolellisuusvelvollisuutensa. Näin ollen korvausvastuun syntymiseen riittää syy-yhteys vahingon ja sen aiheuttaneen tuotteen välillä.

Vahingonkorvausvastuusta vapautumiselle tuotevahingoissa on säädetty erikseen perusteet. Ensinnäkin, vahingonkorvausvelvollinen voi vapautua korvausvelvollisuudesta, jos hän näyttää, ettei hän ole laskenut tuotetta liikkeelle elinkeinotoiminnassa. Tuotevastuulaki koskee elinkeinoharjoittajan vastuutta yksityiselle henkilölle. Toisena vapautumisperusteena on, että tuotteen puutteellinen turvallisuus on seurausta siitä, että tuotteen on oltava viranomaisen antamien pakottavien määräysten mukainen. Vapautumisperusteena tuotevastuulaissa myös on, että korvausvelvollinen saattaa todennäköiseksi, ettei tuotteen turvallisuudessa ollut vahingon aiheuttanutta puutetta, kun hän laski sen liikkeelle. Jos kyseessä on osatuote, osatuotteen valmistanut taikka tuottanut ei ole vahingonkorvausvelvollinen, mikäli hän näyttää, että puutteellinen turvallisuus johtuu sen tuotteen suunnittelusta, johon heidän osatuote on liitetty tai tuotteen tilanneen valmistajan antamista ohjeista.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Tuotevastuulaista löydät täydentävää tietoa Minilexin muista artikkeleista. Suositeltavaa on myös kääntyä lakimiehen puoleen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa