Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuun pituus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuu ei ole rajattu vain ensimmäiseen ostajaan tai tämän lähipiiriin, vaan se jatkuu periaatteessa tuotteen elinkaaren ajan. Tuotevastuu päättyy, kun tuote

  • romutetaan tai
  • vastuu vanhentuu.

Tuotevastuu on rajattu kymmeneen vuoteen tuotteen liikkeelle laskemisesta, jonka jälkeen vastuu vanhentuu. Toisin sanoen korvauskanne on pantava vireille viimeistään kymmenen vuoden kuluessa siitä, kun korvausvelvollinen laski vahingon aiheuttaneen tuotteen liikkeelle. Jos vahinko tapahtuu kymmenen vuotta liikkeelle laskemisen jälkeen, ei tuotteen myyjä tai valmistaja ole siitä aiheutuneesta vahingosta enää vastuussa. Jos liikkeellelaskemisesta on kulunut useampi vuosi, voi kyseessä olla tuotteen kuluminen tai muu vastaava seikka, joista ei voi syntyä tuotevastuuta valmistajalle. Vastuu voi kuitenkin syntyä, jos kyseessä on virheellisten huolto-ohjeiden takia syntynyt vahinko.

Jos kymmenen vuoden sisällä on aiheutunut tuotteesta johtuva vahinko, on siihen perustuva korvauskanne nostettava kolmen vuoden kuluessa siitä, kun korvausta vaativa sai tiedon tai hänen olisi pitänyt saada tieto vahingon ilmenemisestä, tuotteen puutteellisesta turvallisuudesta ja korvausvelvollisesta. Kanneajan ylittymisen seurauksena valmistajan vastuu lakkaa. Korvausvelvollisuus kattaa kyllä myöhäisemmät uudet vahingot, joista voi nostaa uusia kanteita, kunhan vahingot ovat aiheutuneet ennen kuin kymmenen vuotta on kulunut tuotteen liikkeellelaskemisesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]