Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuu EU:ssa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Euroopan unionissa tuotevastuulla tarkoitetaan tuotteen valmistajan vastuuta tuotteen aiheuttamista vahingoista. Vahingolla tarkoitetaan muun muassa kuolemaa tai muuta henkilövahinkoa taikka muun yksityiseen kulutukseen tai käyttöön tarkoitetun esineen vahingoittumista tai tuhoutumista. Tuotevastuu ei siis tarkoita vastuuta tuotteen itsensä virheellisyydestä tai vahingoittumisesta.

Tuotteella tarkoitetaan lähtökohtaisesti kaikkia irtaimia esineitä. Tuotteena pidetään myös sähköä. Tuote on turvallisuudeltaan puutteellinen, jos se ei ole niin turvallinen kuin on ollut aihetta olettaa. Puutteellisuuden arvioinnissa otetaan huomioon tuotteesta annetut tiedot, tuotteen kohtuudella ennakoitavissa oleva käyttö ja ajankohta, jona tuote laskettiin liikkeelle.

Tuotteen valmistajan vastuu tuotteen turvallisuuspuutteista yksityishenkilöille on ankaraa eli se ei edellytä valmistajan menetelleen huolimattomasti tai tahallisesti. Tuotevastuu jatkuu tuotteen koko elinkaaren ajan eikä se ulotu pelkästään tuotteen ensimmäiseen ostajaan.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Vahinkoa kärsineen on näytettävä toteen vahinko, tuotteen puutteellinen turvallisuus sekä puutteellisen turvallisuuden ja vahingon välinen syy-yhteys. Vahinkoa kärsineelle kuuluvat oikeudet vanhentuvat kymmenessä vuodessa päivästä, jona valmistaja laski vahinkoa aiheuttaneen tuotteen liikkeelle, jollei vahinkoa kärsinyt ole tänä aikana nostanut kannetta valmistajaa vastaan. Vahingonkorvausvaatimus on siis esitettävä ajoissa.

Tuotevastuu perustuu EU-direktiiviin, jonka jäsenvaltiot toimeenpanneet kansallisella lainsäädännöllä. Tuotevastuun yksityiskohdat vaihtelevat siten jäsenvaltioittain, sillä direktiivi määrää vain tuotevastuun yleisistä suuntaviivoista.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa