- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -
Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.
Euroopan unionissa tuotevastuulla tarkoitetaan tuotteen valmistajan vastuuta tuotteen aiheuttamista vahingoista. Vahingolla tarkoitetaan muun muassa kuolemaa tai muuta henkilövahinkoa taikka muun yksityiseen kulutukseen tai käyttöön tarkoitetun esineen vahingoittumista tai tuhoutumista. Tuotevastuu ei siis tarkoita vastuuta tuotteen itsensä virheellisyydestä tai vahingoittumisesta.
Tuotteella tarkoitetaan lähtökohtaisesti kaikkia irtaimia esineitä. Tuotteena pidetään myös sähköä. Tuote on turvallisuudeltaan puutteellinen, jos se ei ole niin turvallinen kuin on ollut aihetta olettaa. Puutteellisuuden arvioinnissa otetaan huomioon tuotteesta annetut tiedot, tuotteen kohtuudella ennakoitavissa oleva käyttö ja ajankohta, jona tuote laskettiin liikkeelle.
Tuotteen valmistajan vastuu tuotteen turvallisuuspuutteista yksityishenkilöille on ankaraa eli se ei edellytä valmistajan menetelleen huolimattomasti tai tahallisesti. Tuotevastuu jatkuu tuotteen koko elinkaaren ajan eikä se ulotu pelkästään tuotteen ensimmäiseen ostajaan.
Vahinkoa kärsineen on näytettävä toteen vahinko, tuotteen puutteellinen turvallisuus sekä puutteellisen turvallisuuden ja vahingon välinen syy-yhteys. Vahinkoa kärsineelle kuuluvat oikeudet vanhentuvat kymmenessä vuodessa päivästä, jona valmistaja laski vahinkoa aiheuttaneen tuotteen liikkeelle, jollei vahinkoa kärsinyt ole tänä aikana nostanut kannetta valmistajaa vastaan. Vahingonkorvausvaatimus on siis esitettävä ajoissa.
Tuotevastuu perustuu EU-direktiiviin, jonka jäsenvaltiot toimeenpanneet kansallisella lainsäädännöllä. Tuotevastuun yksityiskohdat vaihtelevat siten jäsenvaltioittain, sillä direktiivi määrää vain tuotevastuun yleisistä suuntaviivoista.
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.
Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.
Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:
Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.