Minilex - Lakipuhelin

Esimerkkitilanteita tuotevastuusta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuu tarkoittaa tuotteen valmistajan tai maahantuojan vastuuta tuotteensa aiheuttamista vahingoista. Tämä vastuu ei korvausvelvollisen menettelystä eli siitä, onko hän toiminut huolimattomasti esimerkiksi tuotteen valmistusprosessissa. Huolellinenkin toimija on vastuussa tuotteensa aiheuttamista vahingoista. Tuotevastuu voi seurata esimerkiksi, kun ruoka-ainepakkauksessa oleva metallinpala rikkoo hampaan tai viallinen varaosa aiheuttaa autonmoottorin rikkoutumisen.

Tuotevastuu tarkoittaa vastuuta tuotteen aiheuttamasta vahingosta henkilölle tai vahingonkärsijän omaisuudelle. Tuotevastuu ei ole vastuuta itse tuotteen toiminnasta tai sen vaurioitumisesta. Tällaiset asiat ratkaistaan myyjän ja/tai valmistajan sopimusoikeudellisella virhevastuulla. Esimerkiksi edellä mainitussa autoesimerkissä varaosan viallisuus ei ole tuoteturvallisuusvahinko, vaan sen aiheuttama vahinko moottorille.

Tuotevastuu ei koske palveluja. Vastuu voi tosin syntyä palvelussa käytetyn tuotteen aiheuttamista vahingoista. Tuotevastuun ja palveluntuottajan vastuu rajataan sen perusteella, onko kysymys tuotteesta vai onko vahinko aiheutunut palvelusta. Jos esimerkiksi rakennusurakoitsija asentaa talon perustukset huonosti ja tästä aiheutuu myöhemmin talon omistajalle vahinkoa, ei kyseessä ole tuotetuturvallisuusvahinko. Jos taas vahinko aiheutuukin perustuselementtien huonosta materiaalista, kyse on tuotevastuusta, josta vastuussa on perustuksien toimittaja/valmistaja.

Voit lukea tuotevastuusta lisää Minilexin kattavasta tietovalikoimasta. Nopeiten saat vastauksen kysymykseesi soittamalla lakimiespuhelimeen, jolloin asiantuntija osaa ottaa tilannekohtaiset seikat huomioon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]