Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuun ankara vastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuu tarkoittaa elinkeinonharjoittajan vastuuta tuotevahinkolain tarkoittamasta tuotevahingosta kuluttajalle. Lain tarkoituksena on taata, ettei kuluttajien saataviin päätyisi vaarallisia tuotteita.

Tuotevastuulain sisältämä vastuu valmisteuista kuluttajille tarjottavista tuotteista on niin kutsuttua ankaraa vastuuta. Tämä tarkoittaa, että elinkeinonharjoittajan eli yrityksen velvollisuus vastata vahingosta ei muutu tai ole riippuvainen siitä, onko se toiminut huolimattomasti tai laiminlyöden velvollisuutensa. Korvausvelvollisuus siten voi syntyä vaikka yritys toimisi huolellisesti, jos lain edellytykset tuotevastuusta täyttyvät. Pelkkä syy-yhteys vahingon ja sen aiheuttaneen tuotteen välillä aiheuttaa vastuun. Yritys ei siten voi välttyä vastuulta väittämällä toimineensa oikein, ellei laissa määritellyt puolustuskeinot vastuulta täyty. Esimerkiksi tällainen keino välttyä vastuulta on, jos tuote on viranomaisen pakottavien määräysten mukainen eikä siten yritys voisi vaikuttaa tuotteen turvallisuuteen tarpeeksi.

Tuotevastuulaki tähtää tuotteiden aiheuttamien vahinkojen ennaltaehkäisemiseen, niin laajasti kuin yrittäjällä on mahdollista sekä syntyneiden vahinkojen korvaamiseen. 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]