Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuulain soveltamisala

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuunlain soveltamisala on tärkeä hahmottaa, sillä sen perusteella määritellään, mitkä vahingot korvataan tuotevastuulain nojalla ja mitä itse tuotteella laissa tarkoitetaan.

Tuotevastuulaki koskee tuotteesta henkilölle taikka yksityiseen käyttöön tarkoitetulle omaisuudelle aiheutuneen vahingon korvaamista. Tuotevastuulaissa tuote-käsite on yksinkertaistetusti määritelty. Tuotteella tarkoitetaan irtainta esinettä (esimerkiksi lelu), tosin ei kuitenkaan toisen maalla olevaa rakennusta. Täten esimerkiksi palvelut ja kiinteät esineet jäävät tuotevastuulain soveltamisalan ulkopuolelle. Tuotevastuulakia sovelletaan tuotteesta aiheutuneeseen vahinkoon, vaikka tuote on liitetty toiseen irtaimeen esineeseen taikka kiinteistöön. Sähkö rinnastuu tuotetta koskeviin säännöksiin.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Tuotevastuulain ytimenä on vastuu tuotteen vaarallisista ominaisuuksista. Kyse on siitä, ettei tuote ollutkaan niin turvallinen kuin mitä ostaja saattoi perustellusti odottaa. Huomionarvoinen seikka on, ettei tuotevastuulain nojalla korvata tuotteelle itselleen aiheutunutta vahinkoa. Myöskään soveltamisalan piiriin eivät kuulu tilanteet, jotka johtuvat tuotteen virheellisestä taikka käyttöohjeiden vastaisesta käytöstä. Niin ikään lain soveltamisalan ulkopuolelle jäävät tilanteet, jotka koskevat osatuotteesta tuotteelle aiheutunutta vahinkoa, jos osatuote oli jo liitettynä tuotteeseen ennen tuotteen liikkeelle laskemista. Myös ydinvastuulaissa tarkoitetut vahingot on jätetty kyseisen lain soveltamisalan ulkopuolelle.

Tuotevastuulaista löydät lisätietoa Minilexin muista artikkeleista. Tarkemmissa kysymyksissä on myös suositeltavaa kääntyä lakimiehen puoleen.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa