Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuu on kuluttajansuojaa

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuu tarkoittaa tuotteen valmistajan tai maahantuojan vastuuta tuotteensa aiheuttamista vahingoista. Tuotevastuulailla suojataan kuluttajia. Lailla on siirretty vastuuta tuotteen valmistaneelle elinkeinonharjoittajalle. Kuluttajatuotevastuu syntyy, vaikka valmistaja ja koko myyntiketju olisivat toimineet niin huolellisesti kuin on mahdollista. Pelkkä vahingon aiheutuminen riittää vastuun synnyttäväksi tekijäksi, ellei kyseessä ole kuluttajan oma tuotteen väärinkäyttö, joka ei ole elinkeinonharjoittajan ennakoitavissa. Näin ankara vastuu on säädetty, koska kuluttajien olisi varsin vaikeaa näyttää toteen valmistajan huolimattomuutta menettelyssään.

Tuotevastuulaki ei koske kahden elinkeinonharjoittajan välistä tilannetta, ellei kyse ole henkilövahingosta, joka aiheuttaa aina tuotevastuun. Erottelun elinkeinonharjoittaja - elinkeinonharjoittaja ja elinkeinonharjoittaja – kuluttaja – tilanteisiin taustalla on sama tarkoitus kuin kuluttajasuojalaissa. Elinkeinonharjoittajien katsotaan osaavan varautua sopimuksin tai vakuutuksin heihin kohdistuvaan vahinkoriskiin.

Voit lukea tuotevastuusta lisää Minilexin kattavasta tietovalikoimasta. Nopeiten saat vastauksen kysymykseesi soittamalla lakimiespuhelimeen, jolloin asiantuntija osaa ottaa tilannekohtaiset seikat huomioon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]