Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuu ja vahingonkorvaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuulla tarkoitetaan vahingonkorvausvastuuta vahingosta, jonka tuote on aiheuttanut jollekin henkilölle tai yksityiseen tarkoitukseen käytetylle omaisuudelle. Tuotevastuu on tuottamuksesta riippumatonta ankaraa vastuuta. Tällä tarkoitetaan sitä, että korvausvelvolliseksi voi joutua huolellisesta toiminnasta huolimatta.

Vahingonkorvausvelvollisia voivat olla muun muassa vahinkoa aiheuttaneen tuotteen valmistaja, maahantuoja tai se, joka on markkinoinut tuotetta omanaan. Vahingonkorvausvelvollisuuden edellytyksenä on vahingon aiheutuminen sen vuoksi, että tuote ei ole ollut niin turvallinen kuin on ollut aihetta odottaa. Tuotteen turvallisuutta arvioidaan eri seikkojen perusteella. Huomioon otettavia seikkoja ovat muun muassa tuotteen liikkeelle laskemisen ajankohta sekä tuotteen markkinointi ja tuotteesta annetut käyttöohjeet. Tuotteen aiheuttama vahinko ja tuotteen puutteellinen turvallisuus sekä niiden välinen syy-yhteys on kyettävä näyttämään toteen. Joissakin tilanteissa vahingonkorvausvelvollisuudesta voi olla mahdollista myös vapautua. Vahingonkorvausvelvollisuudesta vapautuminen voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun pystytään näyttämään, että tuotetta ei ole laskettu liikkeelle elinkeinotoiminnassa.

Vahingonkorvausvelvollisuus voi siis syntyä tuotteen henkilölle tai muulle omaisuudelle kuin tuotteelle itse aiheutuvista vahingoista. Korvausvastuun syntyminen edellyttää, että tuotteen turvallisuudessa on puutteita. Mikäli haluat tietää lisää tuotevastuusta ja vahingonkorvauksesta, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]