Minilex - Lakipuhelin

Kuka maksaa tuotevahingon?

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotteen aiheuttaman vahingon vuoksi voi joutua vahingonkorvausvelvolliseksi. Tuotevastuu on tuottamuksesta riippumatonta ankaraa vastuuta. Tämän vuoksi tuotevahingosta voi joutua korvausvelvolliseksi ja näin ollen myös maksamaan tuotevahingon siitä huolimatta, vaikka olisi toiminut huolellisestikin.

Vahingonkorvausvelvollisia tuotevahingon vuoksi voivat olla muun muassa vahinkoa aiheuttaneen tuotteen valmistaja, maahantuoja tai se, joka on markkinoinut tuotetta omanaan. Myös tuotteen myyjä voi joutua vastaamaan tuotevahingosta. Vahingonkorvausvelvollisuus voi syntyä silloin, kun tuote ei ole ollut niin turvallinen kuin on ollut aihetta odottaa. Tuotteen turvallisuuden arviointi tapahtuu eri seikkojen perusteella. Tuotteen turvallisuutta arvioitaessa otetaan huomioon muun muassa tuotteen liikkeelle laskemisen ajankohta, tuotteen markkinointi sekä tuotteesta annetut käyttöohjeet. Tuotteen aiheuttama vahinko ja tuotteen puutteellinen turvallisuus sekä niiden välinen syy-yhteys on kyettävä näyttämään toteen. Vahingonkorvausvelvollisuudesta voi olla joissakin tapauksissa mahdollista myös vapautua. Vahingonkorvausvelvollisuudesta vapautuminen voi olla mahdollista esimerkiksi tilanteessa, jossa pystytään näyttämään, että tuotetta ei ole laskettu liikkeelle elinkeinotoiminnassa.

Vahingonkorvausvelvollisuus voi siis syntyä tuotteen henkilölle tai muulle omaisuudelle kuin tuotteelle itse aiheutuvista vahingoista. Tuotevahingon voi joutua maksamaan jokin edellä mainituista tahoista. Tuotevahingon korvaamisesta ja siihen liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]