Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuuvakuutus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuulla tarkoitetaan vahingonkorvausvastuuta vahingosta, jonka tuote on aiheuttanut jollekin henkilölle tai yksityiseen tarkoitukseen käytetylle omaisuudelle. Tuotevastuu on tuottamuksesta riippumatonta ankaraa vastuuta. Tällä tarkoitetaan sitä, että korvausvelvolliseksi voi joutua huolellisesta toiminnasta huolimatta. Tämän vuoksi yritykset ottavat usein itselleen tuotevastuuvakuutuksen jolla hallitaan tuotevastuuriskejä.

Vakuutuksen ottamisella varmistetaan vahinkoa kärsineen mahdollisuus hyvityksen saantiin ja sillä estetään liian raskaan korvausvastuun syntymistä yritykselle. Käytännössä vakuutusmaksut siirtyvät kuluttajien maksettavaksi, sillä ne sisällytetään usein tuotteiden hintoihin.

Tuotevastuuvakuutuksen voivat ottaa esimerkiksi tuotteiden valmistajat, maahantuojat sekä tukku- ja vähittäiskauppiaat. Tuotevastuuvakuutuksella korvataan toiselle henkilölle aiheutetut henkilö- ja esinevahingot, joista vakuutuksenottaja on tuotevastuulain mukaan korvausvelvollinen. Tuotevastuuvakuutus ei usein ole yhtä laaja kuin yrityksen tosiallinen korvausvelvollisuus ja vakuutuksesta ei usein korvata esimerkiksi luovutetulle tuotteelle aiheutunutta vahinkoa, tuotteen palautusta, vaihtoa tai markkinoilta poistoa. Tuotevastuuvakuutukset eivät korvaa myöskään tahallisesti tai törkeällä tuottamuksella aiheutettuja vahinkoja.

Lisätietoja tuotevastuuvakuutuksesta kannattaa selvittää lakimieheltä.

 

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]