Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuu

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuulla tarkoitetaan korvausvelvollisuutta, joka syntyy jostakin tuotteesta henkilölle tai henkilön omaisuudelle aiheutuneesta vahingosta. Tuotteella tarkoitetaan irtaimia esineitä, joita ovat aivan tavalliset esineet, jotka eivät ole kiinteitä. Kiinteä esine on esimerkiksi kiinteistö. Näin ollen tuotevastuu ei koske kiinteistöjä. Tuotevastuu ei myöskään kata rakennuksia, vaikka niiden pääasiassa katsotaan olevan irtaimia esineitä. Tuotevastuu koskee myös sähköä. Korvausvelvollisuus tuotevastuutapauksissa voi syntyä myös osatuotteen aiheuttamasta vahingosta. Osatuotteena pidetään tuotteen raaka-ainetta, osaa tai tuotteen valmistamisessa käytettyä ainetta.

Tuotevastuussa on elinkeinonharjoittaja. Tuotevastuu syntyy tuotteen valmistajalle, liikkeellelaskijalle tai markkinoijalle. Tuotevastuu syntyy tuotteen turvallisuuden ollessa puutteellinen. Korvausvastuu syntyy, jos tuote aiheuttaa vahinkoa joko henkilölle tai hänen omaisuudelleen. Tuotevastuun pääasiallisena tarkoituksena on suojata kuluttajaa tuotteen aiheuttamalta vahingolta. Vastuun syntyminen ei kuitenkaan rajoita korvausvelvollisuuden syntymistä vain kuluttajan asemassa tapahtuneisiin vahinkoihin. Näin ollen tuotevastuu koskee myös elinkeinotoiminnan yhteydessä henkilölle aiheutuneita tuotevahinkoja.

Tuotevastuuta ei synny, mikäli vahinko on aiheutunut itse tuotteelle. Myöskään tuotteelle aiheutunut vahinko joka johtuu osatuotteesta, ei synnytä tuotevastuuta. Lisäksi tarkemmin ydinvastuulaissa määritellyt vahingot jäävät tuotevastuun ulkopuolelle.

Tuotevastuun syntyminen edellyttää sitä, että vahingonkärsijä kykenee todistamaan, että vahinko on tapahtunut ja että vahinko johtuu tuotteen puutteellisesta turvallisuudesta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]