Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuu ja korvaus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuu tarkoittaa tuotteen aiheuttamasta vahingosta johtuvaa korvausvelvollisuutta. Tuotteella puolestaan tarkoitetaan erilaisia irtaimia esineitä kuten vaikkapa leluja. Tuotteina ei pidetä muun muassa palveluita tai kiinteistöjä.

Tuotevastuun piiriin kuuluvat henkilö- ja esinevahingot. Tuotevastuu on tuottamuksesta riippumatonta ankaraa vastuuta. Tällä tarkoitetaan sitä, että vahingonkorvausvelvollisuus voi syntyä siitä huolimatta, vaikka olisi toimittu huolellisesti. Vahingonkorvausvelvollisia voivat olla muun muassa tuotteen valmistaja, maahantuoja tai se, joka on markkinoinut tuotetta omanaan. Vahingonkorvauksen suorittamisen edellytyksenä on se, että vahinko on aiheutunut, koska tuote ei ollut niin turvallinen kuin oli aihetta odottaa. Tuotteen turvallisuudessa on tällöin puutteita ja siksi tuote on vaarallinen. Tuotteen turvallisuutta arvioidessa huomioon otettavia seikkoja ovat muun muassa tuotteen liikkeelle laskemisen ajankohta sekä tuotteen markkinointi ja tuotteesta annetut käyttöohjeet. Tuotteesta aiheutunut vahinko ja tuotteen puutteellinen turvallisuus sekä niiden välinen syy-yhteys on pystyttävä näyttämään toteen.


» Haluatko vastauksen lakiasiaasi? - Soita 0600 12 450 »  Minilexin lakipuhelin on niitä harvoja palveluita, joita suosittelen ystävilleni.

  Mies, Länsi-Suomi


  Lakimiehet ovat avuliaita ja löytävät ratkaisuja vaikeilta tuntuviin asioihin.

  Nainen, Etelä-Suomi


  Suomen paras lakipuhelin! Kiitos tästä palvelusta.

  Nainen, Itä-Suomi
Vahingonkorvausvelvollisuudesta voi olla mahdollista myös vapautua joissakin tilanteissa. Näin voi tapahtua esimerkiksi silloin, kun näytetään, että tuote on turvallisuudeltaan puutteellinen, koska sen on oltava viranomaisten pakottavien määräysten mukainen. Korvausvelvollisuudesta voi vapautua silloinkin, kun tuotetta ei ole laskettu liikkeelle elinkeinotoiminnassa tai tilanteessa, jossa voidaan osoittaa, että tuotteen turvallisuus ei ollut puutteellinen sitä liikkeelle laskettaessa.

Tuotevastuu tarkoittaa siis tuotteesta henkilölle tai muulle omaisuudelle kuin tuotteelle itselleen aiheutuvien vahinkojen korvausvelvollisuutta. Mikäli haluat tietää lisää tuotevastuusta ja korvauksesta, voit soittaa alla olevaan lakipuhelimen numeroon.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä alla olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 040 663 6051 saat:

 • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
 • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
 • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa