Minilex - Lakipuhelin

Tuotevastuun mukaiset vahingonkorvausvelvolliset

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Tuotevastuun mukainen vahingonkorvausvelvollisten piiri on laaja. Vahingonkorvausvelvollisuus on ensinnäkin sillä, joka on valmistanut tai tuottanut vahinkoa aiheuttaneen tuotteen. Valmistajia ovat myös tuotetta lisenssillä valmistava sekä tuotteen valmiista osista kokoava taho. Vahingonkorvausvelvollinen on myös se, joka on tuonut tuotteen Euroopan talousalueelle siellä liikkeelle laskettavaksi. Myös se, joka on tuonut tuotteen Euroopan vapaakauppaliittoon kuuluvasta valtiosta (EFTA-valtiosta) Euroopan yhteisöön, Euroopan yhteisöstä EFTA-valtioon tai EFTA-valtiosta toiseen EFTA-valtioon, on vahingonkorvausvelvollisen asemassa. Lähtökohtana on siten, että maahantuojan vastuu on jokaisella, joka on tuonut tuotteen Suomeen täällä liikkeelle laskettavaksi. Vahingonkorvausvelvollinen on myös taho, joka on markkinoinut vahinkoa aiheuttanutta tuotetta omanaan tai jos kyseineen tuote on varustettu hänen nimellään, tavaramerkillään tai muulla erottuvalla tunnuksellaan.

Ellei tuotteesta ilmene valmistajaa tai tuottajaa, on jokainen sen liikkeelle laskeva taho korvausvelvollisen asemassa. Liikkeelle laskija voi vapautua vastuusta, jos hän ilmoittaa vahinkoa kärsineelle vastuussa olevan tai tuotetta kaupaksi tarjonneen yhteystiedot kohtuullisen ajan kuluessa. Kohtuullinen aika voi olla joko pidempi tai lyhyempi kuin yksi kuukausi.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 


Selvitämme maksutta, tarvitseeko sinun maksaa lakikulujasi

Tiesitkö, että monissa asioissa lakikulusi ovat katettavissa kotivakuutuksen oikeusturvavakuutuksesta tai julkisesta oikeusavusta. Usein lakikulut voidaan myös vaatia vastapuolen maksettavaksi.

Lähettämällä yllä olevan tarjouspyynnön tai soittamalla asiakaspalveluun 0400 4111 43 saat:

  • maksuttoman selvityksen lakikuluistasi
  • maksuttoman alkukartoituksen asiaasi
  • halutessasi asiaasi erikoistuneen juristin maan kattavasta, laajasta juristiverkostosta.

Jos tarvitset vain lakineuvontaa, niin soitathan lakipuhelimeen 0600 12 450. Asiakaspalvelu ei anna lakineuvoja.

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa

 

[chatbot]