Minilex - Lakipuhelin

Yhteiskiinnitettyjen kiinteistöjen keskinäinen vastuu panttioikeudesta

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Panttioikeus kohdistuu täysimääräisenä jokaiseen yhteiskiinnityksen perusteella pantattuun kiinteistöön. Lisäksi panttioikeus koskee kiinteistöstä halkomalla, lohkomalla tai tontinmittauksella muodostettua kiinteistöä. Siten esimerkiksi emäkiinteistöön kohdistuvasta panttioikeudesta vastaavat siitä muodostetut kantakiinteistö ja lohkokiinteistö yhdessä.

Jos pantatut kiinteistöt kuuluvat eri omistajille, panttioikeudesta vastaa ensisijaisesti velallisen omistama kiinteistö. Muut kiinteistöt vastaavat vain siitä määrästä, jota ei saada ensisijaisesti vastuussa olevasta kiinteistöstä. Velkojan on kuitenkin mahdollista hakea suoritustuomiota yhtä aikaa kaikkiin panttina oleviin kiinteistöihin.

Usein on niin, että pantatusta kiinteistöstä on muodostettu eri omistajille kuuluvia kiinteistöjä, kuten määräaloja. Pantattu kiinteistö vastaa velasta ennen määräalaa. Lohkokiinteistöjen ja tonttien keskinäinen vastuu emäkiinteistön velvoitteista määräytyy puolestaan lainhuudatuksen perusteella. Myöhemmin lainhuudatetut kiinteistöt vastaavat velvoitteista ennen aikaisemmin lainhuudatettuja kiinteistöjä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa