Minilex - Lakipuhelin

Lainhuuto lahjalle

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kun henkilö saa kiinteistön omistukseensa lahjalla eli vastikkeettomasti, hänen tulee hakea omistusoikeutensa rekisteröimistä kirjaamisviranomaiselta eli Maanmittauslaitokselta. Kun hänen omistusoikeutensa kirjataan, hänelle myönnetään kiinteistöön lainhuuto. Myös silloin, kun lahjalla saa omistukseensa määräalan tai määräosan kiinteistöstä, lainhuutoa on haettava.

Lainhuutoa on haettava kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun henkilö on saanut kiinteistön omistukseensa. Kuuden kuukauden aika alkaa siitä päivästä, kun lahjakirja on allekirjoitettu.

Lainhuutoa voi hakea sähköpostitse, mutta asiakirjat voi toimittaa myös postitse. Hakemuksen voi toimittaa myös Maanmittauslaitoksen palvelupisteeseen. Lainhuutohakemus tulee vireille silloin, kun hakemus on esitetty tai toimitettu kirjaamisviranomaiselle. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehdään silloin merkintä, että kyseisestä kiinteistöstä on vireillä lainhuutohakemus.

Hakemuksessa tulee yksilöidä kiinteistö ja tuoda ilmi, mitä toimenpidettä hakemuksella haetaan. Siihen tulee kirjata hakijan nimi, kotipaikka, henkilötunnus, kaupparekisterinumero tai muu vastaava tunnus sekä hakijan tai hänen edustajansa puhelinnumero ja postiosoite. Hakemuksen tulee lähtökohtaisesti olla kirjallinen ja se on allekirjoitettava.

 

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa