Minilex - Lakipuhelin

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkitään kirjaamishakemukset, hakemusten käsittelyä koskevat tiedot sekä ratkaisut, jotka koskevat kirjaamista. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tarkoituksena on sellaisten oikeuksien ja rasitusten esille tuominen, joilla voidaan katsoa olevan merkitystä joko kiinteistöön liittyvien oikeustoimien tai muiden päätösten tekemisessä.

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin käyttötarkoituksena on katsottu olevan pyrkimys luoda edellytykset kiinteistöjen turvallisella tavalla tapahtuvalle vaihdannalle. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri toimii myös eri viranomaisten toiminnan palvelemistarkoituksessa.

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin käyttötarkoituksena on kiinteistöön kohdistuvien oikeuksien ja rasitusten kirjaamisen mahdollistaminen oikeudenhaltijoiden oikeuksien vahvistamisen vuoksi ja toisaalta myös sivullisten etujen turvaamiseksi. Kun lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehdään kirjaus, katsotaan tehtyjen kirjausten tulevan samalla kaikkien tietoon. Tällöin puhutaan niin kutsutusta lainhuuto- ja kiinteistörekisteriin tehtävien kirjausten julkisuusvaikutuksesta. Kirjatulla oikeudella on lisäksi etusija suhteessa sellaiseen oikeuteen, jota ei ole kirjattu. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tarkoituksena on lisäksi edistää kirjaamisasioiden käsittelyä. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä on mahdollista esimerkiksi tarkastaa, onko jokin aikaisempi kirjaus esteenä haettavana olevalle kirjauksen tekemiselle.

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehdään merkinnät siis lainhuudoista, kiinteistöön kohdistuvista kiinnityksistä sekä erityisten oikeuksien kirjaamisesta. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tiedot ovat julkisia. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa