Minilex - Lakipuhelin

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin merkitään kiinteistöjä koskevat kirjaamishakemukset, hakemusten käsittelyä koskevat tiedot sekä ratkaisut, jotka koskevat kirjaamista. Rekisteristä löytyvät siten merkinnät mm. kiinteistöjen lainhuudoista, kiinnityksistä ja erityisistä oikeuksista. Rekisterin tiedot ovat julkisia.

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tarkoituksena on sellaisten oikeuksien ja rasitusten esille tuominen, joilla voidaan katsoa olevan merkitystä joko kiinteistöön liittyvien oikeustoimien tai muiden päätösten tekemisessä. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin käyttötarkoituksena on katsottu olevan pyrkimys luoda edellytykset kiinteistöjen turvalliselle vaihdannalle.

Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteri toimii myös eri viranomaisten toiminnan palvelemistarkoituksessa. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin käyttötarkoituksena on kiinteistöön kohdistuvien oikeuksien ja rasitusten kirjaamisen mahdollistaminen oikeudenhaltijoiden oikeuksien vahvistamisen vuoksi ja toisaalta myös sivullisten etujen turvaamiseksi.

Kun lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehdään kirjaus, katsotaan tehtyjen kirjausten tulevan samalla kaikkien tietoon. Tällöin puhutaan niin kutsutusta lainhuuto- ja kiinteistörekisteriin tehtävien kirjausten julkisuusvaikutuksesta. Kirjatulla oikeudella on lisäksi etusija suhteessa sellaiseen oikeuteen, jota ei ole kirjattu. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisterin tarkoituksena on lisäksi edistää kirjaamisasioiden käsittelyä. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteristä on mahdollista esimerkiksi tarkastaa, onko jokin aikaisempi kirjaus esteenä haettavana olevalle kirjauksen tekemiselle.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa