Minilex - Lakipuhelin

Kiinnityshakemus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Kiinnistyshakemuksen tekeminen tulee kyseeseen silloin, kun kiinteistöä tai vuokraoikeutta halutaan käyttää vakuutena velkaan. Kiinnityksen edellytyksenä on, että kiinteistölle on tehty lainhuuto tai se tehdään samanaikaisesti kuin kiinnityshakemus. Sen, joka hakee kiinnitystä, on oltava lainhuudon kiinteistöön omaava omistaja, tai sellainen, joka on lainhuudon viimeisimmäksi saanut. 

Kiinnistyshakemus tehdään Maanmittauslaitokselle kirjallisesti hakemuslomakkeella tai sähköisesti Kiinteistövaihdannan palvelussa. Mikäli kiinnityksiä halutaan tehdään monia samaan kiinteistöön, voidaan kiinnityksien keskinäinen etujsijajärjestys määritellä hakemuksessa. Hakemukseen merkitään myös sähköisen panttikirjan saaja, joka on joko hakija tai velkoja. Hakemuksen tietoja ei voida muuttaa ilman panttikirjan saajan suostumusta.

Kiinnityksen hakijalla ilmoitetaan, kun kiinnitys on ratkaistu ja sähköinen panttikirja on merkitty lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin. Lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehdään siis merkintä, josta käy ilmi, että kiinnityksestä on annettu sähköinen panttikirja. Rekisteriin merkitään myös, kuka on sähköisen panttikirjan saaja. Kirjallisia panttikirjoja ei enää myönnetä.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa