Minilex - Lakipuhelin

Lainhuutohakemus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainhuudatuksella tarkoitetaan lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehtävää kiinteistön omistusoikeuden kirjaamista. Jokaisella on velvollisuus hakea kiinteistön, sen määräosan tai määräalan saannolleen lainhuutoa. Lainhuutohakemuksen tulee sisältää tietyt asian käsittelyn kannalta tarpeelliset tiedot.

Lainhuutohakemus on tehtävä kuuden kuukauden kuluessa siitä ajankohdasta, kun kauppa on tehty. Lainhuutohakemuksen myöhästyessä varainsiirtoveroa korotetaan. Lainhuutohakemukseen tulee sisällyttää muun muassa kuitit kauppahinnan ja varainsiirtoveron maksamisesta. Lainhuutohakemukseen tulee liittää myös alkuperäinen saantokirja. Lisäksi lainhuutohakemuksen on sisällettävä tarpeelliset liitteet. Lainhuutohakemuksen kannalta tarpeellinen liite voi olla esimerkiksi valtakirja. Lainhuutohakemus tulee toimittaa Maanmittauslaitokselle.

Lainhuudolla tarkoitetaan siis kiinteistön omistusoikeuden kirjaamista. Lainhuutoa tulisi hakea kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun luovutuskirja tai muu saannon perusteena oleva asiakirja, kuten esimerkiksi kauppakirja, on tehty. Jos lainhuutohakemus myöhästyy, seurauksena on varainsiirtoveron korotus. Lainhuutohakemuksesta ja siihen liittyvistä asioista kannattaa keskustella tarkemmin lakimiehen kanssa. Lisätietoja aiheesta saat tarvittaessa alla olevasta lakipuhelimen numerosta.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa