Minilex - Lakipuhelin

Lainhuutohakemus

» Lakipuhelin neuvoo - Soita 0600 12 450 »

Lainhuudatuksella tarkoitetaan lainhuuto- ja kiinnitysrekisteriin tehtävää kiinteistön omistusoikeuden kirjaamista. Jokaisella on velvollisuus hakea kiinteistön, sen määräosan tai määräalan saannolleen lainhuutoa. Lainhuutohakemuksen tulee sisältää tietyt asian käsittelyn kannalta tarpeelliset tiedot, kuten kohde, saanto ja hakijan tiedot.

Lainhuutohakemus on tehtävä kuuden kuukauden kuluessa siitä, kun saantoa koskeva sopimus, kuten kauppakirja, on allekirjoitettu. Lainhuutohakemuksen myöhästyessä varainsiirtoveroa korotetaan. Lainhuutohakemukseen tulee sisällyttää myös tarvittavat liitteet, jotka vaihtelevat tapauskohtaisesti mm. sen mukaan, mistä kiinteistön saannosta on kyse.

Lainhuutohakemus tulee toimittaa Maanmittauslaitokselle. Hakemuksen voi tehdä Maanmittauslaitoksen asiointipalvelussa, jos kaupanvahvistaja on vahvistanut esimerkiksi kaupan, lahjan tai vaihdon eikä luovutuksensaajana ole yritys. Muille luovutuksille ja esimerkiksi perinnönjaolle voit hakea lainhuutoa täyttämällä Maanmittauslaitoksen sivuilta löytyvän hakemuslomakkeen. Hakemus ja sen liitteet voi toimittaa sähköpostitse, postitse tai viemällä ne palvelupisteeseen. Alkuperäiset asiakirjat palautetaan postitse.

- Lakipuhelin neuvoo aamusta iltaan joka päivä -


Pyydä tarjous lakipalvelusta

 

Jätä sitomaton tarjouspyyntö lakimiehen palkkaamiseksi
Lakimiehet käsittelevät tietojasi luottamuksellisesti, eikä niitä tallenneta
Minilex.fi-palveluun.


 

Aiheeseen liittyvät artikkelit


 

Selaa lakitietoa